Iustin Cionca: „Fac Poliția Lucrărilor, pentru că este nevoie de o autoritate exigentă la nivelul Consiliului Județean!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on aprilie 01, 2016 with No Comments

acionca

Candidatul PNL la funcia de președinte al Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, insistă pe Poliția Lucrărilor – un organism care să se asigure că lucrările realizate din bani publici în județ sunt de bună calitate.

Din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii, reiese că nimeni nu este dispus să facă rabat de la calitate. Arădenii sunt printre cei mai conștiincioși contributori la bugetul de stat, de aceea autoritățile, și eu mă refer acum la Consiliul Județean, trebuie să se asigure că răspunsul este pe măsură, iar lucrările executate dau satisfacție cetățenilor, nu numai pe moment, ci pe termen lung” – spune Iustin Cionca.

Domnul Cionca a accentuat că Poliția Lucrărilor nu va fi îndreptată nici împotriva funcționarilor din Consiliul Județean, nici împotriva companiilor, repectiv a investitorilor, ci ÎN FAVOAREA arădenilor. Existența unui astfel de organism, care se va asigura că lucrările sunt în parametrii obligatorii, are înainte de toate un rol preventiv. „S-au făcut foarte multe investiții la nivelul județului, și foarte necesare! Poliția Lucrărilor va avea grijă să fie și de foarte bună calitate”, a subliniat Iustin Cionca.

De la lansarea acestei inițiative, mai mulți arădeni s-au interesat cum se vor putea integra ei înșiși în Poliția Lucrărilor. Iustin Cionca spune că acest organism va funcționa în cadrul Consiliului Județean și va cuprinde oameni calificați, cu experiență profesională, care vor avea ca atribuție exclusiv urmărirea lucrărilor publice. „Știu, bineînțeles, că există și acum funcționari care se ocupă de asta, dar sunt copleșiți de multe alte sarcini de serviciu, astfel că de multe ori nu au timpul fizic să acopere această componentă vitală a activității lor. Este un neajuns pe care îl vom corecta. Am fost întrebat dacă vom face angajări în această Poliție a Lucrărilor, dacă aducem oameni dinafară, dacă vom da salarii motivante, dacă nu mă tem că unii se vor supăra pe mine. Răspunsul meu este că nu mă tem de nimic, nu fac niciun compromis atunci când este vorba despre calitate și proiectul meu administrativ. Eu am numit acest organism „poliție” tocmai pentru a accentua nevoia unei autorități exigente, pe care o voi institui încă din prima zi a mandatului meu. Pentru mine, respectarea arădenilor nu este numai un fel de a spune” – a declarat Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Fac Poliția Lucrărilor, pentru că este nevoie de o autoritate exigentă la nivelul Consiliului Județean!” are now closed.