Iustin Cionca: „Dezbatem la Sibiu cum să aducem mai mulți bani spre localitățile din județe”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on februarie 16, 2023 with No Comments

Sursele de finanțare pentru bugetele județelor – oportunități și propuneri de  finanțare pentru proiectele care vizează viața fiecărui locuitor din județ, sunt discutate în aceste zile, la Sibiu, acolo unde președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă. Cei doi participă la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, la Sibiu.

Pentru Consiliului Județean Arad tema discuției este extrem de importantă, fiindcă în ultimii ani un număr de 1869 de proiecte de dezvoltare locală din comunitățile județului, sate, comune și orașe, au fost cofinanțate de CJ Arad. Este vorba despre drumuri, trotuare, școli, grădinițe, iluminat public, rețea de gaz, aducțiuni de apă, capele mortuare și multe altele, în funcție de nevoile fiecărei localități.

„Dezbatem la Sibiu și modificările legislative prin care să putem aduce mai mulți bani la Consiliile Județene, și să îi distribuim mai departe pentru proiectele comunităților locale. Este un subiect important, pentru că oamenii vor să vadă rezultate, nu să asculte scuze despre lipsa de fonduri. Dacă nu avem bani, îi aducem din fonduri naționale sau europene, realizând mecanisme corecte de absorbție! Asta cred că trebuie să fie preocuparea unei administrații responsabile, care își respectă locuitorii”, a declarat Iustin Cionca.

Mai multe personalități ale Guvernului și din conducerea statului Au fost invitate la dezbaterile de la Sibiu. Printre ele, șefii Camerei Deputaților și Senatului, miniștri, secretari de stat, directori de agenții naționale.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Dezbatem la Sibiu cum să aducem mai mulți bani spre localitățile din județe” are now closed.