Istoricul Iosif Marin Balog va conferenția despre aurul Apusenilor

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , ,

Published on aprilie 08, 2019 with No Comments

Conferințele Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ Arad continuă. De această dată invitat este reputatul istoric clujean Iosif Marin Balog.

Cercetător științific în cadrul Academiei Române – Cluj Napoca și a Institutului de Istorie „Geoge Barițiu” în domeniul istoriei moderne, istoriei economice și sociale, acesta va susține la Arad conferința cu tema „Aurul în istoria modernă a regiunii Apusenilor. 1750-1918”.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 10 aprilie 2019, ora 13.00, în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ Arad, intrarea fiind liberă.

Iosif Marin Balog a obținut titlul de doctor în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Catedra de Istorie Modernă cu teza „Modernismul şi dinamica modernizării economice a Transilvaniei la mijlocul secolului al XIX-lea (1850-1875)”.

Participant la diferite stagii de cercetare istorică la prestigioase instituții din Austria, Ungaria, Germania, Franța și China, Iosif Marin Balog a fost recompensat cu Premiul „George Bariţiu” al Academiei Române pe anul 2007 pentru lucrarea „Dilemele modernizării. Economie şi societate în Transilvania. 1850-1875”.

No Comments

Comments for Istoricul Iosif Marin Balog va conferenția despre aurul Apusenilor are now closed.