Ionel Bulbuc vrea să reînvie teatrul arădean. Lăsați-l!

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 04, 2017 with No Comments

scris de: Dan Coita

Nu pot să înțeleg de ce unele publicații, pe față anti Falcă, anti PNL, anti PSD…anti ce o fi, fac referire la unii oameni care pot afirma cu mâna pe inimă că au ajuns pe meritocrație în Consiliul Local Municipal Arad. Da! să fie clar e speța lui Ionel Bulbuc, pot afirma cu tărie că proiectul depus de el pentru candidatura la „Trei Pentru Arad” este unul mai mult decât pertinent. Este unul dintre cele mai tari provocări culturale pe care le-a avut Aradul în materie de teatru, cultură și tot ce se aseamănă cu acest capitol. Acest actor a muncit mult până când a ajuns să pună în practică un astfel de proiect. Dar până la urmă a reușit, a adus în Arad studenți de la facultăți de prestigiu din Cluj, București, Târgu Mureș…etc. De aceea vă rog „NU TRAGEȚI ÎN PIANIST”, nu omorâți omul care face ceva pentru orașul nostru. Dacă nu vreți să-i aduceți laude, atunci lăsați-l în libertate. Nu vrea funcții, nu vrea politică la nivel înalt, vrea doar teatru, vrea doar ca teatrul arădean să revină acolo unde îi e locul. Sus!

Aceasta e declarația lui Ionel Bulbuc, atunci când acest festival era în fașă:

“Sunt fondatorul Festivalului START și ideea festivalului mi-a venit în momentul când a trebuit să lucrez în domeniu. După 3 – 4 ani de facultate teatrală te gândești că trebuie să faci ceva. Așa că ne-am gândit că trebuie să facem un fel de platformă a locurilor de muncă, în care cei care decid se pot întâlni cu absolvenții. Și e foarte simplu să faci acest lucru în cadrul unui festival, pentru că lucrările de diplomă sunt ca un fel de CV-uri, Așa că, împreună la Arad, vor vedea cei ce au de oferit și cei (directori de teatre, regizori, toți cei care vor veni să-i urmărească), vor vedea ce au de dat absolvenții“, a precizat Ionel Bulbuc, inițiatorul acestui festival.

Eu cred că acest actor trebuie încurajat, nu blamat cum suntem obișnuiți! La fel ca Zoli Lovas, un simbol al teatrului arădean, blamat de către un politician sau ce o fi el, acest om, acest actor Ionel Bulbuc are dreptul să facă ceva pentru Arad. Are dreptul să învie activitatea teatrului din oașul nostru. Așa că lăsți-l. Să facă ce vrea!

PSD ,PNL, USR, ALDE, cu timpul poate vor dispărea din viața noastră, dar teatrul românesc, teatrul arădean nicio dată!

No Comments

Comments for Ionel Bulbuc vrea să reînvie teatrul arădean. Lăsați-l! are now closed.