Înscrierile pentru clasa pregătitoare, în două etape

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 18, 2013 with No Comments

Deputatul Flavius Măduţa spune că Ministerul Educaţiei Naţionale a propus un proiect de Metodologie privind înscrierile la clasa pregatitoare şi clasa I. Înscrierile se vor face în două etape, prima avand loc în perioada 2-22 aprilie, iar cea de-a doua în perioada 8-17 mai. Ultima etapă este rezervată celor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Dacă după prima etapă copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o noua cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Vor fi înscrişi cu prioritate copiii cu un anumit tip de handicap sau cei orfani de unul sau de ambii părinţi, cei care provin de la casa de copii, centru de plasament sau plasament familial, cei care au un frate sau o soră înmatriculată în unitatea de învăţământ dorită.

Clasa pregătitoare  se poate organiza atât în spaţiile şcolilor, cât şi în incinta grădiniţelor. Nu există nicio diferenţă între clasele pregătitoare organizate în şcoli şi cele organizate în incinta grădiniţelor.

Părinţii se vor putea informa despre înscrieri de pe Internet de la Inspectoratele Şcolare Generale care vor crea, pe prima pagină a site-urilor lor, o rubrică, denumită Înscrierea în învăţământul primar 2013, care poate fi accesată şi de pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, www.edu.ro, la rubrica Înscrierea în învăţământul primar 2013, pagină care va deveni valabilă începând cu data de 25 martie. „Sunt convins că în acest an vom elimina greşelile şi bâlbele care au caracterizat anul trecut înscrierea în clasa pregătitoare. Atât Guvernul cât şi Inspectoratul Şcolar fac toate eforturile pentru a asigura condiţii optime elevilor care trec pentru prima dată pragul şcolilor” a spus deputatul USL Flavius Măduţa.

No Comments

Comments for Înscrierile pentru clasa pregătitoare, în două etape are now closed.