Informare SCJU Arad, 24.11.2022

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on noiembrie 24, 2022 with No Comments

Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an, de la Arad, s-a încheiat în urmă cu câteva minute și a fost efectuată de medici din Arad, Cluj-Napoca și București! Donatorul a fost un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Arad, aflat în moarte cerebrală, iar familia acestuia și-a exprimat acordul pentru prelevare, din  dorința de a ajuta alți oameni aflați în stare gravă, și a căror  singură speranță este un transplant. 

 „Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, unde i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis să doneze organele sănătoase pentru a salva alți oameni care depind de transplant. Intervenția de prelevare a ficatului, rinichilor și corneei a durat în jur de patru ore și s-a desfășurat în Blocul Operator I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Mulțumim familiei pacientului care  a luat o decizie dificilă însă plină de umanitate și compasiune față de semeni. Decizia acestei familii va salva viața altor oameni aflați în aceste momente în stare gravă” e precizat dr. Dana Moț, medic coordonator transplant SCJU Arad

Pentru buna desfășurare a intervenției, mulțumim personalului medical care își desfășoară activitatea în: Anestezie și Terapie Intensivă I, Blocul Operator I, Neurologie, Neurochirurgie și Chirurgie Generală I. 

 

No Comments

Comments for Informare SCJU Arad, 24.11.2022 are now closed.