Încă din 2009, Oktoberfest Brașov duce mai departe tradiția bavareză. Același lucru ne dorim și la Arad. Vii și tu?

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 08, 2019 with No Comments

Ein Prosit! Adică: Noroc! De ce? Pentru că mai este puțin timp până când vom rosti acest cuvânt tare și răspicat, cu o halbă de bere Ciuc rece în mână pentru a inaugura, alături de voi, prima ediție a festivalului Oktoberfest Arad. Ediția cu numărul 1 va genera un strat gros din spuma conceptului Oktoberfest pe care Unchiul Hans l-a desenat în cele mai mici detalii împreună cu echipa Oktoberfest România din dorința de a promova tradițiile bavareze împletite cu cele tradiționale, alături de partenerii noştri de seamă Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Clubul Economic German. 

Timp de 4 zile, Banatul va îmbrăca haine bavareze și va simți gustul sărbătorii de toamnă în care berea Ciuc și berea nemțească vor fi din belșug și vor putea fi degustate de mii de turiști veniți din toate colțurile Banatului pentru petrecerea de la Arad din perioada 10 – 13 octombrie pe terenul fostei fabrici Tricoul Roșu. Deliciile culinare bavareze și românești vor răsfăța și cele mai pretențioase papile gustative. Cortul Oktoberfest Arad va găzdui momente artistice, concerte live cu trupe nemțești și românești, concursuri cu premii spumoase, veselie întreținută de MC Marian Maican de la Kiss Fm și Dj-ul rezident Oktoberfest – Dj Edelweiss și desigur delicii culinare și bere din belșug de la ora 11.00 la 23.00 în fiecare zi.

Provocarea este să îmbrăcăm haine bavareze și marama tradițională cu mândrie și să le asortăm cu zâmbete colorate, așa cum îi șade bine omului care iubește să se distreze sănătos și să se bucure de prezent.   

Conform tradiției, Unchiul Hans alege în fiecare oraș un rege și o regină care să ducă povestea Oktoberfest mai departe. Cel mai inedit concurs de MISS va aduce pe scena Oktoberfest Arad cele mai vesele reprezentante ale sexului frumos. Nu există limită de greutate sau de ani… peste 18 și juriul va fi publicul prezent. Singura condiție pentru a participa la acest concurs este starea de spirit colorată.  Ce premii v-am pregătit? MISS OKTOBERFEST își va purta corona într-un costum bavarez autentic din Germania. MISS HEIDI își va număra anii din buletin în doze de bere CIUC. MISS POPULARITATE va primi și mai multă culoare de la Avon. 

          Cel mai iscusit bărbat din Arad - demn de titulatura de Regele Oktoberfest își va citi vârsta în doze de bere Ciuc. Regele va fi ales de public prin aplauze în ultima seară de festival, după semifinalele din fiecare seară în care participanții își vor demonstra abilitățile de concentrare și coordonare. În finală vor ajunge cei care vor cuceri cele mai multe puncte cu kendama. 

Pentru că Unchiul Hans susține frumusețea, în fiecare zi a festivalului, bănățencele își vor putea face codițe împletite în zona Beerbeauty, codițe ce o vor face invidoasă chiar și Heidi, nepoata unchiului Hans  din Germania.  

Organizatorii Oktoberfest România s-au pus pe colecționat momente aşa că vor pregăti multe alte surprize spumoase. 

Povestea Oktoberfest a început timid la poalele Tâmpei din Brașov, ca 10 ani mai târziu să devină cel mai mare festival de gen din România. Totul a început cu un eveniment organizat pe un teren de 1200 MP și s-a ajuns unul ce se întinde pe o suprafață de 25.000 MP! A început cu 35.000 de vizitatori, ca în 2019 să ajungem la 350.000 de participanţi! Cam asta înseamnă în cifre OKTOBERFEST Brașov 2009 VS. 2019.  La Arad ne propunem să îmbinăm  tradiţiile bavareze cu cele româneşti, dar nu vom omite componenta de business pe care o reprezintă acest eveniment menit să creeze punţi de legătură atât între companii/firme, cât şi între oraşe! 

 

 

 

No Comments

Comments for Încă din 2009, Oktoberfest Brașov duce mai departe tradiția bavareză. Același lucru ne dorim și la Arad. Vii și tu? are now closed.