În perioada 1-2 Iunie Aradul va fi gazda “Campionatului Internaţional de gătit în aer liber”

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , ,

Published on mai 20, 2013 with No Comments

Gurmanzii arădenii şi cei pasionaţi de arta culinară sunt așteptați la o nouă ediție a Campionatului Internaţional de gătit în aer liber”. Este vorba despre un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate. Ediţia a VI-a este constituită din trei etape: Iaşi, Arad şi Cluj-Napoca. La Arad, evenimentul se va desfățura în zilele de 1-2 iunie, pe Ștrandul Neptun. Se vor găti mii de porții de mâncare care apoi vor fi servite celor prezenți. Organizatorii spun că este vorba despre 4 -5 mii de porții (încele două zile). Evenimentul a fost anunțat astăzi, într-o conferință de presă, la care au participat Ana Maria Dragoș, directorul Centrului Cultural Județean Arad, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad și Radu Zărnescu, organizatorul campionatului.

„Avem pentru acest eveniment o locație nouă. Este vorba despre Ștrandul Neptun. Pentru că în preajma evenimentului se sărbătorește Ziua Italiei și pentru că în Arad avem foarte mulți italieni am inclus în meniul gătit și specialității din țara respectivă. Dorim ca acest Campionat să se desfășoare an de an și să fie trecut în harta evenimentelor pe următorii 10 -12 ani”, a declarat primarul Gheorghe Falcă

Etapa de la Arad a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, fiind cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei.

„Se vor regăsi elemente de festival gastronomic, în acest sens am propus competiţia pentru amatori Masters of Flames, care se va desfaşura pe parcursul a două zile (sâmbătă şi duminică) context în care toţi amatorii prezenţi vor avea ocazia de a se prezenta la categoria ceaun, categoriile de concurs individuale vor scoate în evidenţă abilităţile profesionale constituindu-se ca un antrenament pentru competiţia care îi va aduce în prim-plan pe cei mai iscusiţi bucătari din Sud-Estul Europei şi nu numai, respectiv Cupa Aradului în Gastronomie. Încă de la începuturile sale, Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber şi-a propus să acopere vidul din zona artei culinare româneşti şi să impună conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi”,  a declarat Radu Zărnescu, organizator.

Acesta a mai spus că vor fi aduse cuptoare speciale pentru gătit. Este vorba despre preparate entice, preparate din pui, preparate din porc, preparate din peşte. Nu va lipsi mâncarea la ceaun și ciorba.

De asemenea, se va pregăti și mâncare italină, printre care pizza. A.C.E.E.A. împreuna cu  Bilancia şi Pizza Chef Claudiu Toader vor lansa pentru prima dată în România Campionatul Naţional de Pizza!. La fiecare etapă se vor califica pentru finală cei care vor urca pe primele 3 trepte ale podiumului (locurile 1,2,3). Juriul competiţiei va fi compus numai din maeştri străini: Malta, Finlanda, Elveţia, Germania, Serbia. Chef Claudiu Toader va fi alături de concurenţi oferindu-le consultanţă privind regulamentul de participare, criteriile de evaluare, tehnicile de preparare.

Programul concursului de pizza

Sâmbătă 1 iunie 2013 – se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Lista înscrierilor va fi completată de către Claudiu Toader. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu Pizza Chef Toader în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului.
Duminică 2 iunie 2013 – se va desfăşura competiţia începând cu orele 12,00. În seara zilei de dumincă va fi ceremonia de premiere a concurenţilor (în jur de orele 21,00).
În cadrul acestui eveniment vor fi organizate și spectacole. Cei care doresc să participe vor trebui să plătească biletul de intrare pe Ștrandul Neptun.

No Comments

Comments for În perioada 1-2 Iunie Aradul va fi gazda “Campionatului Internaţional de gătit în aer liber” are now closed.