Ilie Poenaru, prezentat oficial la UTA

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 23, 2022 with No Comments

Ilie Poenaru (45 de ani) este oficial antrenorul „Bătrânei Doamne”, anunțul fiind făcut într-o conferință de presă desfășurată azi la Stadionul „Francisc Neuman”, la care alături de noul tehnician al alb-roșiilor a fost prezent și managerul general Attila Brosovzski.

Ilie Poenaru a fost foarte deschis, a abordat subiecte variate și a răspuns la toate întrebările reprezentanților mass media legate de obiective, transferuri, relația cu conducerea clubului, iar aici ne referim și la cei patru oameni de afaceri arădeni care doresc să se implice la UTA.

„Sunt onorat să fiu aici. Au fost și alte oportunităţi şi oferte pe care le-am avut, însă ce se întâmplă în acest moment la Arad m-a făcut să aleg acest club. E un club de mare tradiţie, un club care ştie ce vrea, e un club foarte bine organizat, un club care din toate punctele de vedere îţi poate oferi tot ce ai nevoie pentru a face performaţă” a spus Ilie Poenaru.

Achiziții sigure, achiziții posibile și prelungiri de contract

 Referindu-se la componența lotului cu care „Bătrâna Doamnă” va ataca noul sezon, antrenorul a confirmat transferurile albanezului Erjon Hoxhallari și a tânărului Cristian Maxim, un fundaș de bandă de 19 ani de la Gaz Metan. Acesta a precizat că se negociează cu Claudiu Keseru, Bautista Cascini și Raul Șteau, nefiind exclusă prelungirea înțelegerilor cu Ongaro, Cardoso, Shlyakov sau Matei. Pe lista despărțirilor este și Medjimorec.

Noul tehnician al UTA-ei a explicat și modul în care gândește formarea noului lot. „Sunt mulți jucători cu care am lucrat care își doresc să vină aici. Nu toți pot veni, pentru că și aici sunt jucători foarte buni. Cei care au prelungit contractele sunt fotbaliști care mie îmi plac și se pliază pe ce vreau eu. Mai avem discuții cu Ongaro, Cardoso, Matei și Shlyakov, să vedem… Vorobjovas e un jucător ok, dar nu este ceea ce îmi doresc eu. Din informații, am înțeles că este și un tip conflictual și că a creat anumite probleme în vestiar. Este jucătorul care nu acceptă să-l scoți, să stea pe bancă. La fel a procedat și la echipa Lituaniei, văzând că nu joacă, a plecat de acolo. Eu nu am nevoie de așa ceva, la mine toți jucătorii, indiferent cum îi cheamă, de orice vârstă, trebuie să accepte banca sau tribuna când consider eu. Este disciplină și toată lumea trebuie să o respecte. Trebuie să se respecte fiecare pe fiecare , inclusiv pe toți cei care sunt în jurul echipei și de aici pleacă totul” a afirmat acesta.

A confirmat și două nume. „Putem vorbi despre Erion Hoxhallari, fundașul central albanez, care chiar acum a primit convocarea la națională pentru cele trei meciuri din această perioadă. El poate acoperi trei poziții, dar două le joacă cel mai bine. L-am urmărit foarte mult, l-am văzut în multe meciuri. Am reușit să îl aduc și pe Cristian Maxim, de la Gaz Metan, un copil de 2003, care poate evolua fundaș dreapta sau fundaș stânga. E un copil de perspectivă, un copil bun, care trebuie crescut. UTA avea juniori doar în compartimentul ofensiv și sunt factori care influențează situația lor. E important să avem și acolo, în defensivă,  un «Under» de care să ne folosim în anumite momente. Mai avem discuții și cu Șteau, un junior tot de la Mediaș, e clar că trebuie să creezi dubluri și echilibru în toate compartimentele. Nu am nevoie de un lot de 27 sau 30 de jucători, e foarte greu să lucrezi și să îi acoperi pe toți. Avem nevoie de un lot echilibrat, de dubluri pe posturi, dar să fie jucători care pot juca pe minimum două posturi. Îi caut, avem discuții, așteptăm și vedem ce se va întâmpla în zilele următoare” a adăugat Ilie Poenaru.

Principala țintă, Claudiu Keseru

Cel mai important nume de pe lista de achiziții a UTA-ei este cel al lui Claudiu Keseru. Atacantul de 35 de ani a încheiat experiența nereușită de la FCSB, unde a fost ținta lui Gigi Becali, iar acum ar dori să revină aproape de casa de la Oradea, iar Aradul i-ar oferi această șansă. Totuși, Poenaru spune că experimentatul atacant încă nu a fost convins să îmbrace „alb-roșul”, mai ales că există o ofertă evident mult mai bună din străinătate. „E un jucător pe care-l doresc. Poate că sunt mulți critici care se leagă de vârsta lui, dar, probabil, că marea majoritate nu îl cunoaște pe Keșeru, eu știu ce potențial are. În momentul acesta, are patru sau cinci oferte din România, dar are una și din Qatar. Nu ascund faptul că am avut o discuție cu el. Eu cred că în afară de Keseru și, poate, Koljic de la Craiova, nu avem un alt număr nouă clasic, care de fapt poate deveni și un număr zece, pentru că are finalizare și verticalizare, coboară și între linii, se poate transforma și în decar. S-ar plia foarte bine pe sistemul pe care vreau eu să îl joc și pe principiile mele de joc. Nu știm dacă vom reuși să îl aducem, suntem în luptă destul de grea cu anumite cluburi. Și el cântărește foarte bine. A avut o discuție și cu Edi Iordănescu și i-a spus că el încă vrea la națională pentru că el nu crede că i s-a terminat cariera. Ca o glumă, i-a spus <<Sunt odihnit>>, pentru că nu a mai avut parte de meciuri. Se antrenează foarte bine, inclusiv în acest moment. A lucrat și separat. A jucat la un nivel, a câștigat trofee, nu are rost să vorbim despre CV-ul lui Keșeru. Mie mi-a fost foarte ușor să știu ce face el zi cu zi, având la FCSB niște jucători pe care i-am dat acolo. Acei jucători sunt <<spionii>> mei, mi-au spus ce face, cum arată și cum se comportă el. A fost numărul unu din punct de vedere motivațional în vestiar în etapele care au trecut, el nefiind inclus, nejucând. Deci, e evident ce mentalitate are. Și în legătură cu felul în care se antrenează, am primit numai «F.B-uri». Nu știu dacă este hotărât pentru vreo echipă din România, are o ofertă de afară și în funcție de ce răspuns primește până la sfârșitul lunii de acolo, o să pună în balanță și o să aleagă. Eu cred că, dacă afară nu se concretizează, o să reușim să îl aducem aici, dar ne luptăm cu alte cluburi” a spus noul antrenor al „roș-albilor” despre ținta principală a campaniei de achiziții.

Un posibil mijloc cu Cascini și… Roger

La mijlocul terenului, Poenaru și l-ar dori pe unul dintre foștii săi elevi de la Clinceni, cu evoluții foarte bune și destule goluri la activ. Este vorba despre argentinianul cu pașaport italian, Bautista Cascini, care este pe finalul contractului cu bolivienii de la The Strongest. „Cascini este o variantă, am discutat și cu el, am vrut să văd ce face. Este în momentul de față în Bolivia, joacă în Copa Libertadores, are un contract pe termen scurt acolo, până în 15 sau 20 iunie, în funcție de când se termină competiția, depinde dacă se califică mai departe sau nu. Am avut o discuție cu el, dar mai multe nu pot să spun. Dar, să nu uităm, avem acolo pe Batha și pe Isac, un copil care evoluează destul de bine și a început să crească foarte mult. Pe acest copil trebuie să îl ținem cât mai mult la echipele naționale, acesta este și interesul tuturor. Adică nu neapărat spun acum acesta va fi cuplul de la mijlocul terenului, echipa și-o vor face ei singuri” a menționat noul „principal” al arădenilor.

În fine, Poenaru a recunoscut că ar dori să-l „repatrieze” și pe Roger jr., mijlocașul ofensiv brazilian luat de CFR Cluj de la UTA pentru 150 de mii de euro, care a fost exclus de Dan Petrescu de pe lista LPF încă din luna aprilie. „Cred că Roger e o țintă pentru mai multe cluburi, e un jucător foarte bun, care a demonstrat. E un fotbalist interesant, s-ar plia pe principiile mele de joc”.

Un sistem de joc 4-2-3-1

Vorbind despre aspectele de ordin tehnico-tactic, Ilie Poenaru a precizat: „Sistemul de bază va fi 4-2-3-1, îmi place și 4-3-3, dar, în momentul de față, din punctul meu de vedere, 4-3-3 era mai greu de jucat. Trebuie să aduci anumiți jucători cu o mobilitate foarte bună și disponibili la efort ca să joace acest 4-3-3. Dar, vom juca fotbal, o să vedeți că pe faza ofensivă ne vom transforma într-un 3-4-3, așa vor arăta, așa vor juca ei  Iau în calcul și varianta cu trei fundași centrali, dar – deocamdată – o să începem cu 4-2-3-1. Cât despre jucători, este important să creezi concurență și concurența înseamnă să ai doi, maximum trei jucători în anumite compartimente. La capitolul atacanți, dacă avem doi buni eu cred că sunt de ajuns pentru că în acest 4-2-3-1 sunt meciuri în care poți să joci doar cu unul singur. Nu trebuie să joci cu ambii de la început și să vii cu un număr zece, care poate fi și un Ubbink. Din punctul meu de vedere, cred că acolo este postul ideal pentru el, chiar și un optar care să vină din spate din linia a doua pentru că-i place să vină tot timpul cu fața. Ubbink e un jucător foarte inteligent, un jucător care îmi place foarte mult, poate fi un decar foarte bun” a încheiat Ilie Poenaru.

No Comments

Comments for Ilie Poenaru, prezentat oficial la UTA are now closed.