Ileana Aciocîrlănoaei: “Prefer să nu-mi fac planuri şi să trăiesc în prezent, un prezent pe care îl iubesc nespus de mult”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on octombrie 04, 2017 with No Comments

Ileana Aciocîrlănoaei are 13 ani,  este elevă la Colegiul de Artă “Sabin Dragoi”, secţia de desen şi la Şcoala Populară de Arte a Centrului Cultural Judeţean Arad, secţia Actorie, profesor Oltea Blaga.

De ce teatru? Bunicul scriitor, bunica iubitoare de muzica şi un bun orator, matuşa actriţă, tata dirijor de orchestră şi jazz – man nu poate fi decât combinaţia perfectă pentru o artă atât de complexă cum e teatrul. Ileana spune că, de-a lungul timpului, deseori, casa lor se transforma într-un teatru în miniatură, iar ea, fie împreună cu fratele său, fie cu prietenele care mergeau în vizită, improvizau tot felul de scenete şi situaţii pe care le interpretau în faţa părinţilor şi a musafirilor. Nu e greu de ghicit că atunci când a mai crescut, s-a înscris la Şcoala Populară de Arte, secţia de Actorie, coordonată de actriţa Oltea Blaga. “Datorită acestor cursuri, mi s-a îndeplinit visul de a juca pe o scenă adevarată în faţa unui public la fel de adevărat. Profesoara noastră, căreia îi mulţumesc din suflet pe aceasta cale, a profitat de fiecare ocazie pentru a ne pune în valoare la spectacolele de clasă ,la spectacole la care am fost invitaţi cu diverse ocazii şi ne-a încurajat să participăm la concursuri. Toate acestea m-au ajutat foarte mult să învăţ să-mi stăpânesc emoţiile şi să fac faţă la tot felul de provocări” – mărturiseşte Ileana.

Pe parcursul timpului, Ileana Aciocîrlănoaei a obţinut mai multe premii de care este foarte mândră: Locul I – secţiunea Teatru la Concursul Internaţional de Muzică şi Teatru LIVEMUSEART, Locul III – Festivalul Internaţional de Artă “Theatrum Mundi”, participare la Festivalul Cultural MIRAJE Cluj – Napoca de unde, împreună cu trupa “HAR”, s-a întors cu cu trofeul festivalului . De asemenea, în anul 2016, tânăra a prezentat spectacolul “Caramitru Malaiele-Câte-n lună şi în stele”, la Teatrul de Vară Ethos şi a participat la numeroase spectacole de poezii şi de improvizaţie. “ Doamne, câte sunt de amintit… Credeam că nu voi fi in stare să scriu mai mult de două fraze despre mine. În afara activităţii mele desfăşurate în cadrul Şcolii Populare de Arte aş  putea aminti distribuirea mea în rolul Ilenei din spectacolul “Domnişoara Nastasia” pe scena Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad”.

Pe lângă actorie a studiat vioara şi pianul, a frecventat cursurile Teatrului de Păpuşi de la Palatul Copiilor unde, de asemenea, a obţinut premii. Adoră să pictez, să asculte muzică, să danseze şi să-şi petreacă timpul cu prietenii. Îi plac plimbările lungi şi vizionările de filme în aer liber. Nu concepe viaţa fără pisici şi fără ceaiuri din petale de flori. “Viitor? Prefer să nu-mi fac planuri şi să trăiesc în prezent, un prezent pe care îl iubesc nespus de mult”.

 

No Comments

Comments for Ileana Aciocîrlănoaei: “Prefer să nu-mi fac planuri şi să trăiesc în prezent, un prezent pe care îl iubesc nespus de mult” are now closed.