Grădinița nr.1 din Vinga, modernizată din fonduri europene!

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , ,

Published on aprilie 26, 2022 with No Comments

O grădiniță frumoasă, viu colorată și dotată la standarde europene a fost, astăzi, inaugurată la Vinga, în prezența președintelui CJA Iustin Cionca, a vicepreședintelui Răzvan Cadar, a deputatului Sergiu Bîlcea, a inspectorului școlar general, Marius Göndör și a lui Sorin Maxim, director general ADR Vest.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, m-am implicat în proiectele locale de dezvoltare ale comunei Vinga. Colaborarea cu administrația locală a fost și este foarte bună deoarece am întâlnit și în această parte a județului un primar care nu a acceptat condiția de «comună periferică», deși geografic este la limita județului. A adus bani din proiecte europene, naționale, alături de fondurile locale pentru ca astăzi Vinga să fie una dintre comunele frumoase ale județului. La rândul său, Consiliul Județean Arad a sprijinit, ca să mă raportez doar la ultimii șase ani, 15 proiecte locale în Vinga, inclusiv cel de astăzi, pe lângă fondurile acordate activităților culturale și cultelor religioase. Lucrăm împreună cu domnul primar și cu echipa sa din Consiliul Local ca Vinga să fie un spațiu atractiv al județului Arad și o mândrie pentru localnici”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin acest proiect, de modernizare a grădiniței, s-a creat o sală multifuncțională, o zonă destinată personalului, vestiare, grup sanitar, cât și un spațiu-filtru pe zona de acces. Grădinița a fost recompartimentată în trei săli de clasă, pentru tot atâtea grupe (mică, mijlocie, mare) cu program normal; s-a reabilitat clădirea existentă prin modernizarea instalațiilor, finisarea interioarelor și exteriorului, reabilitarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare și consolidarea structurii de rezistență.

Investiția totală este de peste 2,3 milioane de lei, 1,6 milioane fiind fonduri europene, nerambursabile, contribuția primăriei fiind de 700.000 de lei.

„Pe baza principiului egalității de șanse, s-a facilitat accesul la educație pentru persoanele cu dizabilități, prin construirea unei rampe de acces și reorganizarea grupurilor sanitare, dar și prin dotarea cu covor tactil de ghidare și inscripții, trasee pentru persoane cu dificultăți vizuale, pentru o orientare mai ușoară precum și dotarea spațiului cu echipament ce va contribui la un proces educațional de calitate”, a precizat Sorin Negrei, primarul comunei Vinga.

La rândul său, Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a concluzionat: „Copiii sunt cea mai frumoasă resursă a lumii, iar ceea ce facem noi, ca administrație, părinți sau bunici niciodată nu poate fi considerat prea mult! Inaugurarea de astăzi a grădiniței din Vinga este o dovadă că la nivelul județului ne dorim un învățământ de calitate, cu grădinițe și școli moderne, un învățământ axat pe nevoile celor mici! Dovada faptului că, dacă se investește în învățământ apar și rezultatele, o reprezintă chiar campionii noștri mondiali de astăzi!”, a concluzionat Răzvan Cadar.

No Comments

Comments for Grădinița nr.1 din Vinga, modernizată din fonduri europene! are now closed.