Gheorghe Falcă: Voturile din Comisiile Parlamentului European sunt esențiale pentru următoarea perioadă!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on martie 01, 2023 with No Comments

Eurodeputatul PNL/PPE, Gheorghe Falcă a votat o serie de proiecte în Comisiile Parlamentului European, proiecte ce sunt definitorii pentru următoarea perioadă în întreagă Uniune Europeană. „Aș începe prin a spune că în comisia TRAN – Transporturi, am votat pentru orientările privind Bugetul UE pe 2024. Aici aș detalia importanța mobilității militare și vorbim de o creștere semnificativă a liniei bugetare pentru mobilitatea militară și creșterea întregului pachet de finanțare pentru transport și pentru toate infrastructurile de transport. Mai apoi, mobilitatea militară trebuie să fie inclusă în TEN-T, permițând forțelor militare să deplaseze o capacitate substanțială într-un termen foarte scurt. Despre TEN-T – rețeaua trans-europeană de transport, a fost votată finanțarea, s-a discutat despre rolul său în stimularea creșterii economice, dar și extinderea conectivității către Parteneriatul Estic. Este foarte important să oferim în continuare sprijin financiar pentru investițiile în mobilitatea urbană durabilă atât în Uniunea Europeană cât și prin Programul Orizont”, a explicat eurodeputatul GHEORGHE FALCĂ. În continuare eurodeputatul FALCĂ a transmis și voturile date în Comisia pentru Turism. „Am reiterat importanța de a avea o linie bugetară dedicată turismului și am solicitat o strategie și o foaie de parcurs privind turismul. Revin și subliniez importanța înființării unei Agenții Europene de turism. În plus, trebuie urgent asigurată finanțare suficientă pentru dezvoltarea tehnologiilor alternative și a combustibililor alternativi pentru transportul maritim și aerian”.

În ceea ce privește activitatea din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne – LIBE, europarlamentarul Gheorghe FALCĂ a votat pentru: modificarea Deciziei 2007/126/JAI a Consiliului în ceea ce privește alinierea sa la normele Uniunii referitoare la protecția datelor cu caracter personal; măsurile pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică în instituțiile, organele, oficiile și agențiile Uniunii; descărcarea de gestiune 2021; modificarea Directivei 2003/8/CE a Consiliului în ceea ce privește digitalizarea cooperării judiciare. „În cele din urmă aș aminti și voturile importante date în Comisia de Muncă: *mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare – Belgia; *priorități sociale și în materie de ocupare a forței de muncă pentru 2023 – semestrul european pentru coordonarea politicilor economice; *orientări pentru bugetul 2024 – Secțiunea – ocuparea forței de muncă și afaceri sociale; *diligența necesară în materie de durabilitate a întreprinderilor și modificarea Directivei (UE) 2019/1937”, a concluzionat FALCĂ.

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: Voturile din Comisiile Parlamentului European sunt esențiale pentru următoarea perioadă! are now closed.