Gheorghe Falcă: “Primăria a îndeplinit din cele trei condiții a hotărârii de Guvern, de transfer a Cetății Arad către administrația locală”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on septembrie 30, 2013 with No Comments

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă, că în urma întâlnirii de săptămâna trecută cu  ministrul Apărării Naționale, Mircea Duşa, s-a ajuns la o înțelegere cu privire la mutarea militarilor în unitatea militară din Gai. „Am avut o întâlnire tehnică cu ministrul Apărării, cu doamna secretar de stat și cu domnul general care conduce Armata Română. Vă pot spune că în cadrul întâlnirii am căzut de acord că Primăria a îndeplinit din cele trei condiții a hotărârii de Guvern, de transfer a Cetății Arad către administrația locală, două puncte. Urmează să cădem de acord pe investițile care trebuie realizate în unitatea militară din Gai”, a declarat primarul Falcă. Săptămâna viitoare va sosi la Arad o  delgație de la minister care va fixa punctele de modernizare ale unității militare din Gai. „În proporție de 95 la sută aceste puncte sunt fixate. Am ajuns doar la nivelul de finețe pentru a îndeplini condițiile de mutare a Armatei. După această hotărâre se preconizează, în luna noiembrie, un proiect de hotărâre de Guvern. Acel proiect va permite municipiului să înceapă analizele pentru Cetatea Arad din punct de vedere a concursului de idei, a unui plan urbanistic de modernizare și apoi evident Studiul de Fezabilitate pe caz în funcție de spațiile care trebuie reabilitate și introduse în circuitul civil”, a completat primarul Falcă.

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: “Primăria a îndeplinit din cele trei condiții a hotărârii de Guvern, de transfer a Cetății Arad către administrația locală” are now closed.