Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE): Sprijinim parcursul european al țărilor din Balcanii de Vest”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on septembrie 20, 2023 with No Comments

Europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE) a votat Raportul Comisiei pentru anul 2022 privind Muntenegru, în Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European (AFET).

„România sprijină parcursul european al țărilor din Balcanii de Vest și procesul de extindere al Uniunii Europene. Cum pentru România apartenența la UE este extrem de importantă în dezvoltarea noastră ca țară și ca oameni, revenind la valorile noastre creștin-democrate, așa ne angajăm prin poziția noastră de țară să îi sprijinim pe partenerii noștri din Balcanii de Vest”, a subliniat FALCĂ.

Prin Raportorul adoptat în comisia pentru afaceri externe, europarlamentarii au salutat alinierea deplină și continuă a Muntenegrului la politica externă și de securitate comună a UE, inclusiv toate sancțiunile adoptate în urma războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. „Raportul recunoaște, de asemenea, alianța strategică a Muntenegrului cu UE și condamnă orice tentative ale autorităților din țară de a pune sub semnul întrebării apartenența sa la NATO. Totuși suntem profund îngrijorați de interferența străină malignă, eforturile de destabilizare, amenințările hibride și campaniile de dezinformare ale actorilor străini din Muntenegru, în special cei originari din Rusia și China. Acest raport, ultimul din acest mandat parlamentar, pune în lumină marile tulburări politice interne din Muntenegru și încă un an de stagnare pe calea țării către aderarea la UE. Deputații se așteaptă la formarea cât mai curând posibil a unui guvern pro-european, unul care să susțină în mod clar și fără echivoc politicile și valorile europene, în conformitate cu așteptările unei majorități semnificative a cetățenilor țării”, a mai explicat FALCĂ.

Alte proiecte votate în cadrul comisiei au fost: Proiectul de buget general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2024; Raportul referitor la negocierile în curs legate de un acord privind statutul activităților operaționale desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex) în Mauritania; Raport referitor la negocierile în curs legate de un acord privind statutul activităților operaționale desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex) în Senegal; Instituirea Platformei „Tehnologii strategice pentru Europa” („STEP”).

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE): Sprijinim parcursul european al țărilor din Balcanii de Vest” are now closed.