Gheorghe Falcă: “Cioloș, la fel ca PSD , susține un candidat incompatibil cu cerințele Comisiei Europene”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on octombrie 04, 2019 with No Comments

Am ajuns la concluzia că nu doar PSD susține un candidat dubios care accede pentru funcția de comisar european, ci chiar și USR-PLUS prin domnul Cioloș și domnul Botoș care sunt susținători al doamnei Sylvie Goulard, fost ministrul al Apărării în Franța și o apropiată a președintelui Macron.

Doamna Goulard este suspectată de o  colaborare dubioasă cu think tank-ul Berggruen Institute, de la care a primit câte 10.000 de euro lunar în doi ani consecutivi. Candidatura sa este privită cu scepticism de către grupul PPE, care crede că aceasta va afecta proiectele importante ale UE prin prisma scandalurilor în care este implicată.

De asemenea protejata lui Macron și a lui Cioloș a fost anchetată într-un dosar privind angajările fictive pe care le-a făcut în cadrul cabinetului său de eurodeputat, poziție pe care a ocupat-o în mandatul european trecut.

Această suspiciune privind lipsa de integrtate a candidatului Franței împreună cu respingerile candidaților României și Ungariei, poate redeschide alocarea portofoliilor în Comisia Ursulei von der Leyen. Există și posibilitatea ca respingerea doamnei Goulard să însemne o înfrângere pentru președintele Franței, care până acum a fost cel care a dictat modul cum s-au distribuit funcțiile la nivelul de top al instituțiilor UE”  a declarat Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: “Cioloș, la fel ca PSD , susține un candidat incompatibil cu cerințele Comisiei Europene” are now closed.