Gheorghe Falcă a anuțat că mult așteptatul protocol de predare a Cetății Aradului a fost semnat de Ministerul Apărarii

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on mai 20, 2015 with No Comments

Primarul Municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă  a anuțat că mult așteptatul protocol de predare a Cetății Aradului a fost semnat de Ministerul Apărarii iar documentele trebuie să ajungă în această săptămână la Arad. Anunțul a fost făcut în conferința de presă susținută astăzi de primar.

„În sfârșit Ministerul ne-a informat oficial că a semnat protocolul de predare a Cetății Aradului. Acum vom putea trece la reabilitarea cazarmei din Gai, investiție pentru care noi am alocat bani în bugetul local. Estimăm că în 3-4 ani se va putea face mutarea militarilor. Aceste documente ne dau și posibilitatea să începem consultările cu specialiști cu privire reconvesia civilă a Cetății, după care să lansăm procedurile pentru concursul de idei, etapele de elaborare a planului urbanistic și a proiectelor tehnice și apoi realizarea lucrărilor de reabilitare.

Ne chinuim din 2011 să preluăm Cetatea și în tot acest timp noi am avut o relaționare corectă cu Ministerul Apărării.  În parcursul anevoios pe care l-am avut pentru îndeplinirea acestei mari dorințe a arădenilor s-a putut constata că avem adversari în interiorul Aradului. Amintiți-vă de deputatul Măduța, cum susținea că municipalitatea nu și-a îndeplinit obligațiile și că noi trebuia să construim blocuri ANL pentru personalul unității militare. Așa cum ați văzut în corespondența oficială, Ministerul Apărării confirmă azi că municipalitatea a acționat corect și că noi am avut dreptate, inclusiv în ceea ce  privește termenul pentru ca ANL  să finalizeze construcția blocurilor de locuințe pentru militari.”

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă a anuțat că mult așteptatul protocol de predare a Cetății Aradului a fost semnat de Ministerul Apărarii are now closed.