Garda Națională de Mediu a lansat proiectul „100 pentru 100”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 30, 2018 with No Comments

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918, Garda Națională de Mediu a lansat proiectul „100 pentru 100”, organizat în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, care are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, în fiecare județ al țării.

În judetul Arad, acțiunile de plantare, organizate de Comisariatul Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu și RNP Romsilva – Direcția Silvică Arad, se vor desfășura începând cu data de  07.11.2018, în localitatea Moneasa, localitate puternic afectată de furtunile din vara anului 2017.  Astfel,  vor fi plantați 100 de puieți din specii de arbori adaptați la condițiile specifice zonei în care se află localitatea Moneasa, cu participarea reprezentanților altor instituții publice, ai societății civile, a elevilor, a cadrelor didactice și a voluntarilor.

Pe lângă marcarea momentului aniversar, acțiunea constituie un exemplu de responsabilitate față de mediu, care urmărește sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește respectul față de natură. Cu această ocazie, invităm pe toți cei care doresc să se implice în acest proiect de „înverzire” a României să ni se alăture pentru a dovedi că respectăm natura și valorile noastre naționale.

 

No Comments

Comments for Garda Națională de Mediu a lansat proiectul „100 pentru 100” are now closed.