Fuziunea PNL-PDL, uniune de interese minore, nu unificare a dreptei

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iulie 28, 2014 with No Comments

Florin Remețan, președintele PMP Arad, consideră că fuziunea dintre PNL și PDL arată că aceste două partide au decis să facă un club exclusivist, nu o adevărată unificare a dreptei.

PDL dispare oficial de pe scena politică pentru că liderii acestui partid nu au avut niciun fel de afinitate pentru valorile și identitatea democrat-liberală.

În această alianță, este un lucru cert că PNL îl va impune pe Klaus Iohannis pentru funcția de candidat al Alianței PNL-PDL. Votul de săptămâna aceasta din Delegația Permanentă a PNL a fost o formalitate care ar fi trebuit să-l legitimeze pe dl. Iohannis ca prezidențiabil al dreptei. Klaus Iohannis nu trebuie însă să aibă impresia că va beneficia de susținerea întregului electorat de centru-dreapta. El rămâne un candidat de avarie, cel spre care PNL s-a îndreptat după ce Crin Antonescu s-a retras din cursa prezidențială şi nu am remarcat să fi luptat în ultimii ani pentru vreo măsură de dreapta.

Electoratul de centru-dreapta are nevoie de un proiect în jurul căruia să se coaguleze, nu doar de un nume pe un afiș, chiar dacă acel nume are rezonanță germană. Liderii Alianței Creștin-Liberale fac o greșeală subestimând electoratul de dreapta. Acesta nu poate fi păcălit să voteze politicieni care par făcuți din același aluat ca cei de la putere. Tensiunile din Alianța Creștin-Liberală îl ajută pe Victor Ponta, un candidat aproape cert al PSD.

„Atacarea președintelui Traian Băsescu și a PMP este o greșeală. Un candidat cu adevărat de dreapta nu poate ignora singurul proiect politic de centru-dreapta care a dat rezultate în ultimii 10 ani. Și la Arad, așa-zisa fuziune a dreptei centrată pe PNL și PDL ascunde de fapt interese meschine. La Arad, practic PNL a dispărut complet de pe scena politică. În loc să se contureze o voce clară și solidă a dreptei, rămân doar opiniile PDL, în condițiile în care, de când au loc întâlnirile pregătitoare pentru fuziune între conducerile celor două partide, liderii locali ai liberalilor se ascund de propriul electorat. Practic, PNL Arad dorește să obțină pe ușa din dos în urma Alianței, posturi importante în conducerea municipiului și județului” a declarat Florin Remețan, președinte al organizației județene PMP Arad.

 

No Comments

Comments for Fuziunea PNL-PDL, uniune de interese minore, nu unificare a dreptei are now closed.