Fotbalul arădean din nou mai sărac

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 05, 2013 with No Comments

Fotbalul arădean suferă o nouă pierdere, odată cu trecerea fulgerătoare în nefiinţă a lui Ionuţ Leac, fost jucător al UTA-ei, conducător în ultimele două decenii al Comisiei de copii și juniori din cadrul AJF Arad. Avea 70 de ani.

S-a născut în 26 iunie 1942 şi a început fotbalul în echipa școlii din cartierul Sînnicolau Mic, apoi, remarcat de Coco Dumitrescu, a ajuns la juniorii UTA-ei. După un rodaj la Gloria, a îmbrăcat din nou tricoul alb-roşu, evoluând alături de Liviu Coman, Szucs, Kapas, Neamţu, Koszka, Băcuţ II, Selymes, Sasu, Ion Vasile sau Floruț, Metskas, Țîrlea, o celebră tripletă ofensivă a anilor 50-60, ori de marile talente Chivu sau Comisar, cu legendarii Coloman Braun Bogdan și Nicolae Dumitrescu pe bancă, apoi cu Iosif Petschovschi, tot ca antrenor.

Aşa cum mărturisea, timp de trei ani a trăit momente de neuitat la UTA, apoi a evoluat la Marina Mangalia şi Minerul Anina, unde antrenor i-a fost un alt mare nume al legendarei ITA, Băcuț I. S-a retras la 28 de ani, dar marea sa dragoste, fotbalul, l-a rechemat în iarbă, iar la 38 de ani câştiga campionatul judeţean cu echipa cartierului său drag, Sînnicolau Mic. Ca antrenor a condus Gloria Arad.

În ultimii 22 de ani şi-a legat destinul de fotbalul juvenil, îndeplinind funcţia de șef al Comisiei de copii și juniori în cadrul Asociației Județene de fotbal din Arad. A avut bucuria de a vedea în iarbă mii de copii dăruindu-se fotbalului, mulţi dintre ei ajungând nume de referinţă în fotbalul mare.

Dumnezeu să te odihnească, nea’ Ionuț!

No Comments

Comments for Fotbalul arădean din nou mai sărac are now closed.