Fosele septice trebuie declarate până la 22 noiembrie 2022

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on noiembrie 01, 2022 with No Comments

22 noiembrie 2022 este termenul limită până la care proprietarii de fose septice au obligația legală să se înregistreze în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Arad.

Conform Hotărârii nr. 714 din 26 mai 2022, atât persoanele fizice cât și cele juridice, care dețin „un sistem individual adecvat de epurare”, au obligația de înscriere în Registru „în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”.

Atenție! Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului, adică până la finele acestei luni.

Pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Arad, formularul poate fi descărcat de pe site-ul primăriei de la secțiunea Servicii Publice-Utilități publice-Apă & Canalizare și trimis pe adresa de e-mail autorizatiiacces@primariaarad.ro sau depus la Camera 5 din Palatul Cenad, Bvd. Revoluției nr.73, Municipiul Arad.

Nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a obligației de înregistrare constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

No Comments

Comments for Fosele septice trebuie declarate până la 22 noiembrie 2022 are now closed.