Florin Tripa : Legea carantinei și izolării, în varianta PNL, încalcă flagrant drepturi și libertăți cetățenești

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iulie 08, 2020 with No Comments

Peneliştii demonstrează din nou că nu sunt în stare să legifereze corect, transparent şi constituţional. Mai mult decât atât, Guvernul PNL a încălcat iar legea şi Constituţia pentru că a elaborat şi a aprobat fără să pună în dezbatere publică proiectul de lege privind instituirea măsurilor de carantină şi izolare, spune deputatul PSD Arad Florin Tripa.

“Nu e doar părerea mea, în contextul în care specialiştii susțin că proiectul trimis Parlamentului de guvernanţii PNL, ignoră deciziile CCR și continuă să promoveze prevederi anticonstituționale confuze, care încalcă drepturi și libertăți pe termen nedefinit. Pe lângă toate acestea, liberalii vor să cedeze atribuții de suveranitate națională unei agenții a ONU, respectiv OMS-ului -  pe care nu le-a cedat nici măcar în urma semnării Tratatului de aderare la UE.

În condițiile date, PSD va face ce trebuia să facă guvernul PNL. Vom organiza astfel consultarea publică impusă de lege, invitând bineînțeles ONG-urile care se ocupă de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale să participe la dezbaterea proiectului legii privind măsurile de carantină și izolare. Nu în ultimul rând, PSD va face corecturile și completările necesare astfel încât legea adoptată în Parlament să fie eficientă să aibă claritate și să respecte drepturile și libertățile democratice constituționale.”, afirmă deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Florin Tripa : Legea carantinei și izolării, în varianta PNL, încalcă flagrant drepturi și libertăți cetățenești are now closed.