Florin Tripa: „Cea mai coruptă filială PNL din țară fură până și proiectele PSD“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 21, 2019 with No Comments

Cea mai coruptă filială liberală din țară, PNL Arad, face ce știe mai bine: fură. De data aceasta, liberalii fură proiectele PSD pentru județul Arad. Copia nereușită a primarului Falcă a ieșit public să anunțe 11 proiecte pentru Arad, dintre care 90 la sută aparțin guvernării PSD, unul singur având legătură cu CJA, unde Sergiu Bîlcea, căci despre el e vorba, deține funcția de vicepreședinte.

 „Incompetența liberalilor din fruntea CJA iese încă o dată în evidență, prin cele 11 proiecte pe care Bîlcea, groparul proiectului de gestionare a deșeurilor, le-a prezentat ca și cum ar fi ale PNL. În realitate, din cele 11 proiecte pentru Arad, unul singur are legătură cu CJA, unde Bîlcea taie frunze la câini din funcția de vicepreședinte, și anume construcția unui nou spital județean, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Doar că, până să fie finanțat, proiectul trebuie să treacă printr-o serie de etape, etape care sunt blocate la CJA, pentru că Bîlcea și Cionca n-au mai mișcat un deget pe acest subiect de aproape doi ani de zile, de când proiectul a fost introdus pe lista sinteză la CNI.

Bîlcea vrea investiții în fosta Policlinică CFR, un proiect care nu are nicio legătură cu PNL Arad, policlinica fiind preluată de Ministerul Apărării, care dorește să o reabiliteze, la inițiativa senatorului Mihai Fifor. Ne mai spune Bîlcea că vrea reabilitarea bazinului Delfinul și a Sălii Polivalente, un proiect demarat anul trecut de Cristian Gavra, directorul DJST Arad, care a și depus cerere de finanțare la CNI, tot anul trecut, proiect furat astăzi de liberali, care încearcă să și-l asume.

Și nu doar că fură e problema celor de la PNL, dar nici nu știu ce să facă cu aceste idei și proiecte. Bîlcea solicită reluarea investițiilor în școli. Te apucă râsul când vezi cât de prost pregătit e acest personaj. De aproape doi ani de zile, sunt alocate fonduri de la guvern pentru reabilitarea Colegiului Economic (17.534.232 lei) și Colegiului Elena Ghiba Birta (14.301.134 lei), însă nici până acum primăria condusă de tătucul lui Bîlcea nu a reușit să dea drumul la lucrări. În județ, sunt zeci de școli în curs de reabilitare sau deja reabilitate, cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, inclusiv în comune și orașe conduse de primari PNL, dar Bîlcea habar nu are ce se întâmplă în județul Arad.

Un alt proiect furat de Bîlcea e asigurarea fondurilor pentru creșterea salariilor, vouchere de concediu și norme de hrană în instituții publice, adică exact ceea ce face Guvernul PSD-ALDE de doi ani de zile. Asta în timp ce el și șeful Cionca au făcut eforturi mari anul trecut să nu acorde angajaților aceste vouchere.

Ne mai vorbește Bîlcea despre al doilea pasaj de pe centură, care este în lucru și îl asigurăm că va fi gata în acest mandat, așa cum am promis și așa cum l-am finalizat și pe primul, Ne mai vobește de investițiile în unitatea militară din Gai, pe care săracul nu știe că trebuie să le realizeze Primăria Arad, care s-a obligat în acest sens prin protocolul semnat cu Ministerul Apărării, ne mai vorbește despre autostrada Arad – Oradea, deși CJA nu are nicio atribuție în construcția de autostrăzi și alte subiecte care nu au nicio treabă cu funcția pentru care arădenii îl plătesc lună de lună cu sume enorme.

Dacă tot dorește să facă lucruri bune pentru Arad, ca vicepreședinte CJA, Bîlcea ar trebui să rezolve problema gunoiului, mai ales că e președinte al ADI Deșeuri, să vegheze la cheltuirea banului public, astfel încât să nu mai avem lucrări de proastă calitate, cum e drumul Pâncota-Seleuș, să reabiliteze drumurile județene pentru care Guvernul României a alocat zeci de milioane de euro, iar CJA nu e în stare nici să organizeze licitațiile, să reabiliteze spitalele, care sunt în subordinea CJA, să reducă prețul la apă, printre cele mai mari din țară, să nu mai taxeze apa de ploaie, din care să plătească clientela de partid angajată la Compania de Apă, să nu mai sifoneze banii publici pe serbări câmpenești și multe altele“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Florin Tripa: „Cea mai coruptă filială PNL din țară fură până și proiectele PSD“ are now closed.