Florin Galiş: “Ştrandul actual nu mai este de mult ceea ce era odinioară”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 29, 2013 with No Comments

Ştrandul actual nu mai este de mult ceea ce era odinioară. Nu este nici pe departe ceea ce ar trebui şi ar putea fi. Este rezultatul unor experimente eşuate, a unor ambiţii fără sens, din care au pierdut toţi: arădenii, comercianţii, administraţia locală, bugetul etc. Un argument în plus este ceea ce s-a întâmplat marţi, 28 mai 2013, în şedinţa CLM: o nouă zonare – a câta?! – un nou set de tarife, o nouă abordare. Este limpede că tot ceea ce se întâmplă acolo nu duce la o dezvoltare durabilă şi de viitor.

PNL Arad apreciază că este nevoie de o altă gândire asupra Ştrandului, o coerenţă strategică şi un plan bine structurat cu paşi clari. Trebuie să se ţină seama de tot ceea ce reprezintă Ştrandul în ansamblul lui: căsuţe, comercianţi, terase, spaţiu verde, terenuri de sport, bazine pentru adulţi, bazine pentru copii, bazine cu apă termală. O insistenţă pe o zonă anume în detrimentul alteia nu va duce la niciun rezultat. Poate doar la rezultatul de azi.

Trebuie să analizăm ce vrem de la Ştrand, ce aşteptări au arădenii de la Ştrandul lor. Să fie similar celor din Ungaria? Să fie o destinaţie pentru terase şi petrecerea timpului liber? Să fie o destinaţie pentru turismul de weekend?

De aceea, PNL Arad va iniţia o dezbatere pentru a vedea ce spun specialiştii, ce îşi doresc arădenii, ce cred oamenii din turism, investitorii, administraţia. La final, ne dorim ca rezultatul va fie o strategie armonioasă a Ştrandului pe termen mediu şi lung. Dacă actuala majoritate din CLM Arad, formată din PDL, UDMR şi PPDD nu va dori să-şi asume un astfel de proiect, vom strânge semnături de la populaţie. Dar nu credem că actuala administraţie ar vrea să susţină altceva decât îşi doresc arădenii.

No Comments

Comments for Florin Galiş: “Ştrandul actual nu mai este de mult ceea ce era odinioară” are now closed.