Florin Cîţu conferenţiază în sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on martie 24, 2014 with No Comments

Miercuri 26 martie 2014, ora 18.00, în sala Regele Ferdinand a Primăriei municipiului Arad va avea loc conferinţa O ţară de îndreptat. Fragilitatea macrostabilităţii, susţinută de reputatul economist Florin Cîţu.

Florin Cîţu a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University – unde a şi predat. Unul dintre cei mai buni specialişti români în macroeconomie, Florin Cîţu a lucrat în instituţii şi companii precum Young and Rubicam USA, Banca Naţională a Noii Zeelande, European Investment Bank – Luxemburg, ING România. Florin Cîţu contribuie frecvent cu articole în presa scrisă sau prin prezenţa în emisiuni TV la dezbaterile care au ca subiect economia României.

“Dacă ar fi să propun o sintagmă care să descrie majoritatea intervenţiilor mele publice, aceasta ar putea fi: rolul statului în destabilizarea economiei. Astfel promisiunea implicită a statului promovată  prin politicile economice este aceea de atenuare a ciclului economic.  Statul face acest lucru prin intervenții atât asupra prețurilor cât și asupra cantității și diversității de produse din economie. În realitate, observăm că intervenţiile din ce în ce mai mari prin politică fiscală, politică monetară și o reglementare mai puternică  destabilizează economia iar pe termen lung o împing într-un echilibru fragil și cu un potențial de creștere scăzut.” – a declarat Florin Cîţu.

Prezenta conferinţă face parte din seria de Întâlniri cu noii profesionişti, proiect iniţiat şi finanţat de Primăria municipiului Arad şi care programează întâlniri cu personalităţi precum Răzvan Mătăşel şi Dragoş Stanca (comunicare), Barbu Mateescu (sociologie), Sorin Ioniţă (politici europene)

No Comments

Comments for Florin Cîţu conferenţiază în sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad are now closed.