Festivalul Cârnaţului la Békéscsaba

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 12, 2015 with No Comments

carnat

În perioada 22-25 octombrie 2015 va fi organizată la Békéscsaba cea de-a 19-a ediție a festivalului gastronomic și de divertisment, Festivalul Cârnațului. Festivalul este considerat atât pe plan național, cât si internațional ca fiind unul dintre cele mai importante puncte de atracție turistică, oferind programe diversificate, expoziții de profil și alte manifestări conexe: târg de vinuri, târg de artizanat, tăierea porcului, concurs de cârnaț uscat, concurs de preparare carnați, concurs de murături, concurs de aranjare masă festivă pentru

Acest festival a ajuns să fie unul dintre cele mai cunoscute manifestări gastro-culturale din Ungaria şi Europa Centrală şi de Est dispunând de cea mai mare forţă de atracţie turistică începând din anul 1997. Evenimentul, care anul trecut a adus peste 100.000 de vizitatori, are ca scop central pregătirea de cârnaţi de Békéscsaba, tradiţiile legate de tăierea de porci, sărbătorile comunităţilor maghiare şi slovace.

Festivalul Cârnaţilor de la Békéscsaba are, în fiecare an, un oraş invitat pe durata celor patru zile de sărbătoare a cârnaţului. Oraşul invitat din străinătate anul acesta va fi Aradul. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască în decursul acestor patru zile istoria oraşului, ospitalitatea locuitorilor, gastronomia, potențialul cultural și turistic, şi vor primi şi o gustare de pe paleta culturală a Aradului.

Festivalul de la Békéscsaba are, în fiecare an, un oraş invitat pe durata celor patru zile de sărbătoare a cârnaţului. Oraşul invitat din străinătate anul acesta va fi Aradul. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască în decursul acestor patru zile istoria oraşului, ospitalitatea locuitorilor, gastronomia, potențialul cultural și turistic şi vor primi şi o gustare specifică zonei noastre.

Este o onoare pentru noi să participăm la acest festival tradițional de la Békéscsaba în calitate de oraş invitat. După cum ştim de la tradiţionalul Supermaraton,  Békéscsaba este aproape de Arad, sperăm să derulăm cât mai multe proiecte în comun.

Partea de gastronomie a orașului Aradul va fi dublată de un program cultural la festival, după cum urmează:

22 octombrie

ora 12.00 – tăiatul tradiţional al porcului

ora 16.00 – Rapsozii Zărandului – Cortul Mokry

ora 18.00 – Deschiderea oficială a festivalului cu participarea domnului primar Gheorghe Falcă

23 octombrie ora 15.00 – Mario & The Teachers  (concert) – Cortul Mokry

24 octombrie

ora 12.00 – X Style (street dance) – scena în aer liber
ora 13.00 – Club Sportiv Mistral Arad – Secţia de Majorete – scena în aer liber

No Comments

Comments for Festivalul Cârnaţului la Békéscsaba are now closed.