FALCĂ: Raportul MCV pe Justiție este rezultatul direct al Guvernării PSD

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on octombrie 22, 2019 with No Comments

Noul raport din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare privind România și Bulgaria vine să confirme modul dezastruos în care PSD a încercat să manipuleze Justiția, să influențeze lupta anticorupție, totul pentru a-și apăra liderii și baronii locali.

„Comisia Europeană a publicat marți, la Strasbourg, noul raport din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, iar în timp ce Bulgaria este lăudată pentru progresele făcute considerându-se că sunt suficiente motive pentru a îndeplini angajamentele luate de Bulgaria la momentul aderării la UE, țara noastră estre criticată și rămâne în continuare sub atentă supraveghere. Motivul? Evoluțiile din domeniul judiciar și lupta anticorupție din primele luni ale acestui an, raportul MCV confirmând că evoluția situației în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră pentru Comisie. Iată, așadar cum România sub Guvernarea PSD care a încercat prin toate mijloacele să influențeze Justiția și să modice Coduri și Legi în speranța că își va proteja liderii, este aspru criticată de Europa”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ, președinte PNL Arad.

Mai mult, FALCĂ citează din raportul MCV și atrage atenția că în toată această perioadă statul de drept a fost pus în pericol: „În mai 2019 Comisia a trebuit să informeze autoritățile române că, dacă nu fac îmbunătățirile necesare sau dacă adoptă noi măsuri negative, Comisia va lua măsuri în temeiul Cadrului UE pentru consolidarea statului de drept, care depășește parametrii evaluați în cadrul MCV. Comisia regretă faptul că România nu a pus în aplicare recomandările suplimentare formulate în noiembrie 2018”.

Raportul publicat de Comisia Europeană este un bilanț al evoluției situației din luna noiembrie 2018 până în prezent. „Este regretabil că PSD nu a înțeles importanța statului de drept și a unei lupte reale anticorupție, aducând România în situația de a fi mai mereu atenționată de Comisia Europeană cu privire la derapajele din Justiție. Din păcate, în ultimii ani când România a fost Guvernată iresponsabil de PSD, Comisia a constatat o involuție, situație care constituie o sursă de preocupare majoră la nivel european”.

 

No Comments

Comments for FALCĂ: Raportul MCV pe Justiție este rezultatul direct al Guvernării PSD are now closed.