Fabrica in flacari la Satu Nou

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on mai 31, 2017 with No Comments

Ieri 30 mai a.c ora18.29 o persoana din localitatea Satul Nou, comuna Apateu a apelat serviciul 112, anunţând că la fabrica de vopseluri din localitatea se vede fum negru şi dens.

Fabrica se află în conservare, fără a se desfăşura proces de producţie.

A fost alertată de urgenţă Garda de Intervenţie nr.2 Chişineu Criş din cadrul Detaşamentului de Pompieri Ineu, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Apateu şi comandantul Detaşamentului Ineu.

În momentul sosirii la faţa locului echipajul format din 5 subofiţeri şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă a constatat că incendiul se manifesta în interiorul fabricii, la depozitul acesteia cu degajări mari de fum toxic pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Datorită recunoaşterilor făcute la obiective, subunitatea de intervenţie cunoştea faptul că în depozit se află recipiente şi substanţe folosite în procesul de producţie unele dintre ele conţinând amoniac. Au fost luate măsurile de protecţie a servanţilor, izolarea zonei şi a fost solicitată în sprijin încă o autospecială de stingere de la Garda nr.1 Ineu din cadrul Detaşamentului Ineu.

Dup aproximativ o oră de intervenţie s-a reuşit localizarea şi limitarea incendiului fără ca acesta să se extindă la spaţiile de producţie şi utilaje iar dup aproximativ 3 ore incendiul a fost lichidat.

Cauza probabilă a incendiului este o autoaprindere a materialelor uşor inflamabile din interiorul depozitului.

Echipa de scafandrii a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a fost solicitată ieri în jurul orelor 19.oo de către colegii de la I.S.U Timiş pentru a executa o misiune de căutare a unei persoane înecate în localitatea Cenad.

După aproximativ 1 oră de căutări scafandrii arădeni au găsit şi scos la mal persoana înecată.

 

No Comments

Comments for Fabrica in flacari la Satu Nou are now closed.