Excursie la Viena pentru copiii cu cele mai bune rezultate la învățătură din sistemul de protecție

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 19, 2017 with No Comments

elevi autocar

Opt copii din sistemul public de protecție al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad vor petrece la Viena minivacanța prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române.

Copiii cu vârste între 14 și 20 de ani, provin din Casele de Tip Familial Lipova și Casele de Tip Familial Sântana și sunt elevi care au obținut cele mai bune medii în acest an școlar și în cei precedenți, note peste 8,50.

Excursia este susținută de DGASPC Arad , dar este organizată ca urmare a implicării și amabilității unui agent economic arădean care are afaceri și în capitala Austriei. Pentru toți copiii este pentru prima dată când vizitează Viena, cazarea și masa fiind gratuite pe tot parcursul șederii lor acolo.

Din programul stabilit fac parte vizitarea obiectivelor turistice principale, printre care Palatul și grădinile Schonbrunn, Grădina Zoologică, Muzeul de Istoria Artei și Muzeul Tehnic, dar și plimbări în piețele centrale ale orașului și în alte zone de interes.

Susținem această ieșire a copiilor noștri ocrotiți în sistemul de protecție într-un oraș de peste hotare din dorința de a-i recompensa pentru rezultatele bune și foarte bune la învățătură. Este știut faptul că în condițiile în care în România crește rata abandonului școlar, inclusiv în rândul copiilor din familii și din păcate scade semnificativ randamentul elevilor, pentru un copil care provine din sistem este cu atât mai lăudabilă performanța de a obține la fiecare final de an note mari. Ne mândrim cu ei și avem așteptări de la toți copiii ocrotiți să frecventeze cu regularitate cursurile și să depună eforturi susținute la școală, pentru că doar așa pot dobândi cunoștințele necesare care să îi ajute să aibă un bun parcurs în viață și după ce vor părăsi sistemul. Totodată, îi mulțumim public celui care susține cheltuielile de cazare și masă pentru cei opt copii.”

No Comments

Comments for Excursie la Viena pentru copiii cu cele mai bune rezultate la învățătură din sistemul de protecție are now closed.