Eveniment editorial la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 23, 2017 with No Comments

Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad invită arădenii, luni, 27 noiembrie 2017, la un interesant eveniment editorial, având ca protagoniști pe istoricul Maria Alexandra Pantea și scriitorii Lucia Verona și Bogdan Hrib.
De la ora 18.00, instituția de cultură arădeană va găzdui lansarea volumului „Relatări din primul război mondial prezentate în presa ecleziastică din Banat”. Lucrarea reprezintă o culegere de texte referitoare la participarea românilor din fosta monarhie dualistă în evenimentele tragice în care omul obișnuit – țăranul de la sat, preotul, învățătorul, meseriașul, a fost desprins fără voia sa din sânul familiei, din satul sau orașul natal și înrolat în armata austro-ungară, constrâns să participe într-un război care nu era al lui și pe care nu-l înțelegea. Presa ecleziastică în limba română publică în anii războiului (1914-1918) numeroase articole care desigur că treceau prin cenzura regimului, conținând o doză de „patriotism” lipsit de sinceritate, dar în acele clipe necesar și impus de situație.
O oră mai târziu, iubitorii de mister și suspans au parte de un adevărat regal, având șansa de a face cunoștință cu doi autori de romane polițiste în vogă, Lucia Verona, arădeancă la origini și Bogdan Hrib. Aceștia nu vin cu mâna goală ci aduc cu ei și o antologie de povestiri polițiste/mystery&thriller, „Noir de București”, cu nume consacrate din literatura contemporanăcare au scris povestiri de genAlături de propriile volume, „Crima de la jubileu”, „Moartea zboară cu low cost”, „Misterul de la Casa Scriitorilor” – Lucia Verona, sau „Ucideți Generalul”, „Patimile doamnei ministru” – Bogdan Hrib.
 

No Comments

Comments for Eveniment editorial la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” are now closed.