Etapa a 4-a, una „horror” pentru UTA

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 29, 2020 with No Comments

 

Astrele nu s-au mai aliniat pentru UTA în etapa a 4-a, iar arădenii au ratat toate șansele, directe sau indirecte, de a promova matematic în prima ligă.

„Bătrâna Doamnă” ar trebui să obțină mult doritul punct la Pitești, acolo unde însă pe elevii lui Laszlo Balint îi așteaptă un meci infernal, cu o contracandidată la promovare.

Echipele care promovează în Liga 1 și cea care merge la baraj se vor decide  duminică, 2 august, în ultima etapă a play-off-ului, a 5-a. Atunci când toate cele trei meciuri se vor desfășura la aceeași oră, 18.30, și vor fi televizate concomitent pe posturile celor trei televiziuni deținătoare de drepturi de transmisie din Liga 2: DigiSport, TelekomSport și LookSport.

CS Mioveni – Petrolul Ploiești, Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș – UTA sunt cele trei meciuri care decid cele două promovate direct în Liga 1 și cine merge la barajul de promovare.

Clasamentul actual al play-off-ului Ligii 2:

UTA Arad 4 1 1 2 7-7 (0) 29 pct.

CS Mioveni 4 2 1 1 4-4 (0) 27*

Campionii FC Argeş 4 2 1 1 6-5 (1) 26

Turris Oltul Turnu Măgurele 4 1 2 1 4-4 (0) 25*

Rapid 4 1 2 1 3-3 (0) 24*

Petrolul Ploieşti 4 0 3 1 2-3 (-1) 22

*echipele au beneficiat de o rotunjire în plus cu 0,5 puncte, la startul play-off-ului, iar la final vor fi în dezavantaj dacă vor fi la egalitate cu o formație care nu a beneficiat de rotunjire.

**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

Cum poate UTA promova direct sau poate ajunge la un nedorit baraj

Pentru a nu sta la mâna celorlalte echipe, alb-roșii trebuie să câștige la Pitești sau să obțină un egal cu Campionii FC Argeș. În ambele situații, UTA încheie pe locul 1.

„Bătrâna Doamnă” poate reveni însă din nou pe prima scenă după 12 ani și dacă pierde contra Argeșului, însă numai dacă CS Mioveni nu câștigă meciul cu Petrolul. Dacă UTA pierde și CS Mioveni obține victoria, atunci echipa lui Laszlo Balint cade pe locul 3, caz în care va merge la barajul de promovare, al treilea în ultimii 5 ani. În precedentele două a pierdut cu FC Voluntari, respectiv ACS Poli.

 

 

No Comments

Comments for Etapa a 4-a, una „horror” pentru UTA are now closed.