Egal meritat cu campioana!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 10, 2022 with No Comments

Prin prestația din această seară, UTA a mai alungat norii negri care parcă se adunau tot mai deși deasupra clubului, acest egal, 1-1 (0-1), cu CFR Cluj, fiind în primul rând unul de moral. A fost un rezultat muncit, obținut prin ceea ce parcă a lipsit la ultimele meciuri, dăruirea, motivația, dorința de a arăta că ai valoare.

După prestația execrabilă de la Constanța, fanii alb-roșii și-au criticat dur favoriții, în colimator intrând și antrenorii Ilie Poenaru și Marin Dună. Iubirea de culori s-a dovedit însă mai puternică, iar stadionul a fost din nou plin la meciul cu campioana en-titre, cei din tribune punând umărul la obținerea acestui punct, mai mult decât meritat în opinia majorității specialiștilor din fenomen și a suporterilor. A fost din nou o atmosferă de zile mari pe „Francisc Neuman”.

Meciul în sine a fost unul cu multe evenimente, într-o aproximativă ordine cronologică acestea fiind: În prima repriză, în min. 2 Cascini a fost lovit în careu și putea primi penalty, dar nici centralul nici cei din cabina VAR nu au avut vreo reacție; La cealaltă poartă, Iacob a blocat bine șuturile lui Cvek și Petrila, după ce Birligea a nimerit transversala în minutul 13; Stahl a avut o prestație foarte bună. A trimis un șut puțin peste poartă, iar după câteva minute a pătruns irezistibil prin apărarea CFR-ului, dar șutul său a fost parat de Scuffet; Tot Scuffet l-a blocat și pe Otele, după ce nigerianul a preluat excelent în careu o pasă de peste 40 de metri a lui Chindriș; Iacob nu s-a mai putut opune la lovitura de cap din minutul 32 a lui Boateng, după un corner executat de Deac, 0-1. Tot Boateng a nimerit bara câteva minute mai târziu.

Repriza secundă a debutat cu UTA atacând furibund, iar egalarea mult așteptată de toată suflarea alb-roșie a venit în min. 58. Pressingul arădean l-a obligat pe Manea să trimită în corner. Lovitura de colț a fost executată de Anton, Benga a deviat cu capul spre poartă, Kolinger a încercat să lovească balonul cu capul, dar nu a reușit decât să-l împingă în plasă, 1-1; UTA a mai avut o situație bună de gol prin Postolachi, blocat însă de Scuffet; La poarta lui Iacob, același Boateng a trimis puțin peste, după o greșeală a lui Anton; În min. 74, Isac a avut o intrare nefericită la Deac, în urma căreia a văzut în primă fază cartonașul galben, pe care centralul Coza l-a transformat în roșu, după sesizarea celor din VAR; În superioritate numerică, CFR a dominat finalul dar UTA s-a apărat însă foarte bine, iar Iacob s-a dovedit imbatabil în poziție de unu la unu cu Janga; Pe contraatac Otelle putea să îl pună în poziție de gol pe Stahl, dar a preferat o altă soluție și faza s-a răcit; Cele cinci minute de prelungiri nu au mai adus modificări, iar UTA, „blindată” în final cu Erico și Batha, a reușit să conserve egalitatea de pe tabelă.

Un punct care poate fi considerat și de restart, după prestațiile mai puțin convingătoare din ultima vreme, atât în campionat cât și în cupă. Cu atitudinea arătată în această seară, dubla cu FCSB, campionat-cupă, și duelul cu Craiova parcă nu mai sperie chiar așa tare. Totul depinde doar de cei care îmbracă tricolul alb-roșu!

UTA: Iacob (cpt) – Vukcevic, Benga, Chindriș, Abeid (90 Dobrescu) – Cascini, Isac, Anton – Stahl (75 Jobello), Postolachi (90 Erico), Otele (86 Batha). Rezerve: Balauru – Negoescu, Ubbink, Keseru. Antrenor: Ilie Poenaru

CFR: Scuffet – Manea, Kolinger, Yuri, Camora (cpt) – Deac (76 Roger), Cvek, Boateng (61 Muhar), Petrila – Birligea (60 Yeboah), Malele (76 Janga). Rezerve: Sava – Braun, Bălan, Hoban,  Gidea. Antrenor: Dan Petrescu

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov). Asistenți: Radu Ghinguleac (București), Mircea Grigoriu (București). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș

No Comments

Comments for Egal meritat cu campioana! are now closed.