“Educaţie pentru o viață responsabilă în rândul adolescenţilor’’ este denumirea noii campanii de prevenție demarată de Direcția Generală de Asistență Socială Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on octombrie 15, 2015 with No Comments

poza preventie

“Educaţie pentru o viață responsabilă în rândul adolescenţilor’’ este denumirea noii campanii de prevenție demarată de Direcția Generală de Asistență Socială Arad începând de astăzi, 15 octombrie 2015.

Sunt cuprinse 20 de licee și școli din municipiu și județ.  Mesajele campaniei  vor ajunge la un număr de 400 de elevi .

În funcție de vârsta elevilor vor fi abordate teme ce țin de educația sexuală, specialiștii DGASPC Arad le vor vorbi copiilor despre metodele contraceptive, planificare familială, promovarea unei vieți sănătoase, dar și despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală.

Fiecare elev va primi și câte un pliant cu informații utile despre ce înseamnă educația sexuală, fiind distribuite 400 de pliante și materiale informative.

În paralel, continuă campania “Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați” desfășurată de DASPC Arad în parteneriat cu Fundația SERA România, campanie care a început în luna iunie a acestui an.

Printre obiectivele campaniei se numără: scăderea incidenței sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numărului de copii abandonați/instituționalizați; reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a femeilor care intră în categoria beneficiarilor direcți ai proiectului; creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituii ale statului.

Grupul  țintă îl reprezintă  femeile fertile și cele care se găsesc în situația de a-și abandona copilul/copiii din județul nostru.

Specialiștii DGASPC Arad desfășoară în perioada acestui proiect activități de consiliere psihologică și socială; educație sexuală și contraceptivă; planning familial, suport și orientare.

De la începutul campaniei au fost consiliate peste 240 de femei, care au beneficiat și de transport gratuit  la medicii de familie sau cabinetele de planificare familiala, iar aproape 100 dintre acestea au hotărât să aleagă o măsură contraceptivă.

<<Intitulată sugestiv “Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta! campania “Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați”!” a fost promovată  în toate primăriile din județul Arad, de asemenea în cabinetele medicilor de familie care au fost deschiși la colaborarea cu instituția noastră pe acest proiect.  Au fost împărțite peste  300 de pliante cu informații despre acest proiect și au fost distribuite materiale utile persoanelor care au participat atât la consilierea de grup cât și la consiliere individuală. Cu această ocazie au fost înnoite și  semnate convenții de parteneriat cu toate cabinetele de planificare familială din județul Arad, cu reprezentanții cărora putem spune că avem o bună colaborare cu acestea>>, declară Erika Stark, director general DGASPC Arad.

 

No Comments

Comments for “Educaţie pentru o viață responsabilă în rândul adolescenţilor’’ este denumirea noii campanii de prevenție demarată de Direcția Generală de Asistență Socială Arad are now closed.