DSP Arad desfăşoară o amplă actiune împotriva obezităţii

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 17, 2013 with No Comments

În a treia sâmbătă a lunii Mai, se desfăşoară  Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO)

Evenimentul reuneşte comunităţile medicale şi politice cu publicul în evenimente menite să atragă atenţia asupra gravităţii acestei afecţiuni.

Tema aleasă pentru celebrarea ZEIO pentru anul 2013 se referă la necesitatea intervenţiei conjugate a tuturor celor implicaţi în creşterea copiilor pentru adoptarea unor măsuri de prevenire a apariţiei obezităţii în rândul tinerelor generaţii. Scopul campaniei este sensibilizarea populaţiei în privința efectelor negative ale obezităţii asupra organismului tânăr, având ca element central colaborarea tuturor actorilor implicaţi.

Sloganul campaniei este „Împreună pentru creşterea unor generaţii fără greutate”. Obezitatea este de cele mai multe ori legată de factori ai stilului de viaţă ce pot fi preveniţi, în mod special obiceiurile alimentare deficitare şi sedentarismul. Adulţii trebuie să fie model pentru tinerele generaţii în adoptarea unui stil de viaţă cât mai sănătos.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie, filiala Arad şi Asociaţia Studenţilor Medicinişti arădeni, organizează în perioada 18 mai- 15 iunie o campanie de informare şi educare dedicată acestei zile. Se vor distribui materiale informativ-educative: pliantele „Obezitatea la copil”, „Obezitatea la adult”, „Mişcarea-remediu minune şi broşura” „Stil de viaţă sănătos”, se vor organiza puncte stradale unde cetăţenii vor beneficia gratuit de consultaţii medicale, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale, a greutăţii corporale, etc.

„Conştienţi de importanţa mişcării şi a sportului pentru sănătate salutăm iniţiativele arădene pe această linie. Vă reamintim că în  25-26 mai se va desfăşura Supermaratonul Internaţional Bekescsaba-Arad- Bekescsaba, ediţia a 16-a, în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad şi BudaCash Bekescsabai Atletikai Club iar în data de 15 iunie va avea loc Crosul şi Semimaratonul judeţului Arad, având ca organizatori Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primaria Municipiului Arad, Clubul Sportiv Experienţa Multisport. Împreună cu partenerii nostrii vom fi prezenţi la aceste evenimente cu punctele stradale pentru determinarea glicemiei, greutăţii, tensiunii arteriale şi distribuirea de material informative-educative. De asemenea, în data de 17 mai, Asociația Studenților Mediciniști arădeni împreună  cu Galleria Arad a desfăşurat o acțiune de prevenție în incinta Galleria Arad, unde populaţia a beneficiat gratuit de consultații medicale, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale, a indicelui de masă corporală, a frecvenței cardiace şi a distribuit materialele informativ educative mai sus amintite. Prin activităţile derulate dorim să conştientizăm populaţia generală privind riscurile obezităţii la copil şi responsabilitatea pe care o au ei înşişi în menţinerea sănătăţii”, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate PublicăArad.

Supragreutatea şi obezitatea reprezintă al cincilea risc de deces la nivel global. Datele publicate de EUROSTAT în noiembrie 2011 au arătat că  în statele UE, între 8-25% dintre adulţi sunt obezi. Conform Comisiei Europene, aproximativ 3 milioane de şcolari din Europa sunt obezi şi aproximativ 85000 devin obezi în fiecare an. Obezitatea poate fi prevenită iar lupta împotriva ei de la cea mai fragedă vârstă are cele mai mari şanse de reuşită.

 

No Comments

Comments for DSP Arad desfăşoară o amplă actiune împotriva obezităţii are now closed.