Dorin Stanca (PNL): „Guverul trebuie să ia măsuri pentru a evita recesiunea economică”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on mai 22, 2018 with No Comments

Semnale venite din piaţă – creşterea economică infimă de 0,3% din trimestrul IV din 2017, urmată de stagnare în trimestrul I din 2018, cu cel mai slab rezultat economic dintre toate statele UE – indică iminenţa instalării recesiunii în România. PNL consider că Guvernarea PSD a adus România într-o situaţie dificilă şi trebuie să ia măsuri pentru a evita recesiunea.

“Cele trei deficite grave care s-au suprapus: deficitul bugetar, deficitul balanţei de plăţi şi deficitul pe balanţa comercială indică faptul că economia românească nu a produs sufficient pentru a putea acoperi cheltuielile nesăbuite din 2017. Dimensiunile problemei încep să se văd în sectorul privat şi sunt resimţite de întreaga populaţie, prin creşterea inflaţiei. Băncile sunt nevoite să crească dobânzile, firmele împovărate de povara pusă de Guvern pe umerii lor întâmpină greutăţi serioase în rambursarea creditelor, cresc termenele de plată către furnizori.

Multe companii ajung să intre în incapacitate de plată, insolvenţa lor afectând şi furnizorii. Soluţia pentru a evita dezastrul este regândirea strategiei de guvernare, care să cuprindă soluţii pentru redresare şi curaj politic pentru a le implementa. Guvernul trebuie să înţeleagă că populismul nu duce la creştere economică ! Nu se mai pot vinde iluzii pentru că ne costă prea mult! Este nevoie de simplificarea sectorului bugetar, excesiv birocratizat şi puţin eficient. Avem nevoie de investiţii de calitate, cu efecte de multiplicare ridicate.

Pentru a avea o creştere economică sustenabilă, politicile publice trebuie îndreptate către investiţii publice. România poate evita dezastrul economic, dacă îşi va schimba modul de guvernare, dacă va dezvolta stabil şi durabil economia”, a declarat Dorin Stanca, PNL Arad.

 

No Comments

Comments for Dorin Stanca (PNL): „Guverul trebuie să ia măsuri pentru a evita recesiunea economică” are now closed.