Dorel Căprar:”Guvernul discută şi în acest an unele privatizări importante, cum ar fi cea de la CFR Marfă”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 20, 2013 with No Comments

Guvernul şi parlamentarii USL au în vedere înbunătăţirea legislaţiei care stabileşte raporturile dintre angajatori şi angajaţi, pentru a proteja persoanele care îşi pierd locul de muncă, a anunţat deputatul Dorel Căprar. „Au fost mai multe situaţii în ultima perioadă în care angajaţii s-au dovedit vulnerabili în faţa angajatorilor. Mai ales în cazul unor privatizări, nu a fost asigurată suficient protecţia angajaţilor. În cadrul USL, gândim o serie de măsuri de protecţie suplimentare, cu atât mai mult cu cât Guvernul discută şi în acest an unele privatizări importante, cum ar fi cea de la CFR Marfă”, a declarat deputatul Dorel Căprar.

Una dintre variantele aflate în lucru este prelungirea efectelor OUG 85/2009, de protejare a angajaţilor. „Parlamentarii USL, Ministerul Economiei şi Ministerul Justiţiei caută soluţii pentru o legislaţie prin care responsabilitatea angajatorului să crească, să existe chiar o responsabilitate penală pentru conducătorii unei societăţi private care nu îşi respectă obligaţiile faţă de angajaţi”, a completat Dorel Căprar. Deputatul arădean apreciază că USL are o viziune echilibrată despre dezvoltarea economiei şi crearea de noi locuri de muncă: „USL a adoptat măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, cum ar fi plata TVA la încasarea facturii. În acelaşi timp, USL aplică şi măsuri pentru a proteja drepturile angajaţilor”.

 

No Comments

Comments for Dorel Căprar:”Guvernul discută şi în acest an unele privatizări importante, cum ar fi cea de la CFR Marfă” are now closed.