Dorel Căprar : Protecţia şi ameliorarea mediului reprezintă o sarcină naţională şi internaţională

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 08, 2014 with No Comments

În fiecare an, în data de 7 aprilie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii, în urma unei decizii adoptate în anul 1948, în cadrul primei Adunări Mondiale a Sănătaţii desfăşurată la Geneva, sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii(OMS). Scopul acestei zile este acela de a creşte nivelul de cunoştinţe la nivel global pe o anumită temă de sănătate şi de a atrage atenţia asupra unei zone prioritare de care să se ocupe OMS. În acest an, deputatul PSD Dorel Căprar a prezentat, la Bucureşti, într-o alocuţiune, un material tematic cu titlul “ECOLOGIZAREA ŞI LUPTA ÎMPOTRIVA POLUĂRII – DEZIDERATE ALE MONDIALIZĂRII SĂNĂTĂŢII”.

„Statele trebuie să înţeleagă că numai împreună, într-o acţiune conjugată, pot să realizeze acest deziderat al omului de a avea dreptul la mediu si de a oferi şi generaţiilor viitoare acest drept mai ales în condiţiile în care una dintre reminiscenţele păguboase ale mentalităţilor este opinia că măsurile de protecţie a mediului ar aduce limitări importante dreptului la muncă, prin interzicerea unor activităţi economice poluante. Societatea civilă cere la rândul său să fie consultată de către actorii din domeniul industrial, iar organizaţiilor li se solicită din ce în ce mai des să îşi facă publice standardele de conduită etică, precum şi situaţiile financiare sau valorile de piaţă. Este bine de ştiut că un mediu sănătos are o mare valoare economică, estetică şi etică, ori menţinerea unui asemenea mediu presupune prezervarea în bune condiţii a tuturor componentelor sale: specii, variabilitate genetică şi ecosisteme. Protecţia şi ameliorarea mediului reprezintă o sarcină naţională şi internaţională, o preocupare primordială pentru toate guvernele şi care implică un complex de eforturi materiale, politice, juridice, ştiinţifice şi organizatorice. Dreptul fundamental la mediu este o premiză a existenţei şi realizării celorlalte drepturi fundamentale contribuind la amplificarea şi diversificarea semnificaţiilor acestora, în raport cu noile cerinţe ale dezvoltării sociale naţionale şi internaţionale”- a afirmat deputatul PSD Dorel Căprar.

No Comments

Comments for Dorel Căprar : Protecţia şi ameliorarea mediului reprezintă o sarcină naţională şi internaţională are now closed.