Dorel Căprar: „Guvernul și-a respectat promisiunea și a majorat salariile din Sănătate și Educație“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 02, 2018 with No Comments

Începând de la 1 martie 2018, salariile medicilor și profesorilor s-au majorat așa cum a fost prevăzut în Legea salarizării unitare. Salariile profesorilor cresc în medie cu 20%, iar cele ale medicilor și asistenților cresc până la nivelul maxim din grila de salarizare, prevăzut pentru anul 2022. Aceste salarii vor fi primite efectiv în mână la finalul lunii martie.

„Guvernul și-a respectat promisiunea din campania electoral, de a mări substanțial salariile angajaților din domeniul sănătății și din învățământ, două domenii care sunt prioritare pentru Partidul Social Democrat. Începând cu 1 martie 2018, angajații din cele două domenii beneficiază de creșteri subtanțiale a veniturilor, profesorii având parte de o creștere medie de 20 la sută, în timp ce angajații din Sănătate vor beneficia și de salarii cu până la 122% pe net!, adică mai mult decât dublu bani în mână! Se ajunge practic anticipat la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare din 2022, așa cum a anunțat și doamna ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. În urma acestor măsuri luate de Guvernul României, dar și ca urmare a creșterilor salariale din 2017, numărul medicilor care și-au depus dosarele la Colegiul Medicilor pentru a pleca din țară a scăzut anul trecut cu 70% față de anul 2016.

Așa cum am promis în campania electorală, PSD aduce creștere economică nu doar în statistici, nu doar pentru multinaționale și marile întreprinderi, ci și în buzunarele românilor, de data aceasta fiind vorba de sute de mii de angajați din Sănătate și Educație. Și nu doar medicii și profesorii au de câștigat de pe urma acestor măsuri. Vor câștiga toți cetățenii acestei țări care vor beneficia de servicii medicale mai bune, de educație de mai bună calitate pentru copiii lor“, declară președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Dorel Căprar: „Guvernul și-a respectat promisiunea și a majorat salariile din Sănătate și Educație“ are now closed.