Domnul Fifor persistă în minciuni

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 06, 2017 with No Comments

Pentru corecta informare a opiniei publice dorim să aducem câteva precizări legate de amplasarea monumentului Marii Uniri in Arad.

 

  1. Lucrarea a fost contractată de Ministerul Culturii și atribuită sculptorului Florin Codre.
  2. Datorită întârzierilor constate in derularea contractului, Ministerul Culturii a inițiat o acțiune judecătoreasca pentru obligarea sculptorului Florin Codre să definitiveze lucrarea. – numar dosar unic 26315/3/2013* – Tribunalul București
  3. In luna octimbrie 2015 este pronunțată hotărârea Tribunalului București numarul 1225/2015  22.10.2015 – prin care instanța de judecată Obligă pârâtul reclamant – Florin Codre – să transporte şi să amplaseze lucrarea intitulată “MONUMENTUL MARII UNIRI DE LA 1918″ în Municipiul Arad, conform contractului de comandă nr. 55/07.12.2007.”
  4. În anul 2016, sculptorul Florin Codre atacă la Curtea de Apel București hotărârea Tribunalului București. Dosar unic 26315/3/2013* – Curtea de Apel București.
  5. În luna aprilie 2016, Curtea de Apel București emite hotărârea nr. 305/2016 prin care Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.

Astfel că Instanțele de Judecată confirmă faptul că domnul Florin Codre are obligația să transporte și să monteze Monumentul Marii Uniri în Arad.

“Am constatat cu surprindere ca domnul senator Fifor persistă în a minţi arădenii declarând ca a avut o întâlnire cu domnul Ministru a Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi ca Primăria Arad nu face nimic de 10 ani pentru amplasarea monumentului Marii Uniri in Arad. Doresc să îi amintesc domnului senator că minciuna are picioare scurte și că exista hotărâri judecătorești definitive prin care sculptorul are obligația să transporte și să monteze Monumentul în Arad, că la sfârșitul lunii aprilie o delegație din Ministerul Culturii va fi prezentă la Arad pentru a definitiva demersurile de amplasare a Monumentului. În loc să mintă, domnul senator ar face bine să sprijine cu adevărat proiectele Aradului.” a declarat Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad.

 

No Comments

Comments for Domnul Fifor persistă în minciuni are now closed.