Din nou probleme pentru primarul Falcă!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on februarie 18, 2015 with No Comments

După cum vedem în ultimele zile primarul Falcă se confruntă cu o serie de probleme, nu că până acum nu s-ar fi confruntat. Ba, angajații Filarmonicii nu-l mai vor pe managerul  Văcean (cum nu i-au mai vrut nici pe Frandeș sau pe Tălmaciu) și ies pe scările instituției cu bannere în mână să protesteze.Ba, Ministerul Finanțelor nu-i dă pace reducând plafonul anuali cu 30%. Da hai să le luăm pe rând;

Astăzi, vizibil supărat, Falcă a luat atitudine față de seria protestelor sindicaliștilor din cadrul Filarmonicii, avertizându-i public:

„Filarmonica este o instituţie serioasă. În linii mari îşi îndeplineşte obiectivele, dar am constatat că de la o vreme există un grup, sindicatul, care protestează fără o anumită logică. Pentru că acel grup ştie că şi anul trecut Ministerul de Finanţe a blocat angajările şi astăzi se poate constata acelaşi lucru. De aceea, dacă acest grup ar fi serios, ar face miting în faţa Prefecturii, care reprezintă Guvernul, la Ministerul de Finanţe, reprezentant prin Administraţia Finanţelor Publice a Judeţului Arad. Cetăţenii Aradului susţin activitatea Filarmonicii în proporție de peste 96%, prin subvenţiile acordate de municipalitate. Îi avertizez pe cei care au protestat că Filarmonica nu este a sindicaliştilor. De aceea, în bugetul de anul acesta o să definim clar toate lucrurile și condițiile pentru ceea ce vom plăti din bani publici, vom solicita un număr de concerte, o să solicităm ca sâmbăta și duminica să existe concerte. Cred că cei din orchestră trebuie să se adapteze solicitărilor cetăţenilor şi nu cetăţenii să se adapteze mofturilor unor oameni. Vă garantez că vom avea concerte sâmbăta şi duminica, vă garantez că instrumentele care sunt cumpărate pe bani publici vor sta în instituţie şi nu vor merge la alte evenimente. Vă garantez că va exista un program de lucru destul de serios, pentru că vom introduce în interiorul instituţiei camere de luat vederi, intrarea va fi cu cartelă. Cred că atunci situaţia va fi normală şi relaţia între manager şi instituţie va fi normală. Nu sunt de acord cu limbajul managerului, lucrul acesta trebuie corectat iar dacă nu-l corectează poate să plece în altă parte, dar una este povestea managerului şi alta este absurditatea de a dori ca printr-o mână de oameni să impui totul. Acest sindicat a schimbat doi directori în mandatul meu. Este singura instituţie care s-a mişcat agresiv şi doreşte să schimbe şi un al treilea manager. Eu nu am o problemă cu managerul. Există o comisie care verifică activitatea acestuia, dar vă garantez că legea este generală şi va fi aplicată la Filarmonică” a declarat primarul Falcă.

În ce privește plafonul anual aprobat de Ministerul Finanțelor și Ministerul Administrației pentru cheltuielile de personal la nivelul administrației publice locale a municipiului Arad, acesta este cu aproximativ 30% sub necesar. Limita maximă aprobată de 412 milioane de lei nu acoperă plata salariilor până la sfârșitul anului pentru angajații existenți în instituțiile publice de la nivel local. Primarul a precizat că în aceste condiții nici în acest an nu se vor putea face angajări pentru suplimentarea personalului de care este nevoie la primărie, poliție locală, la instituții de cultură sau de învățământ.

Mai sunt și alte problem cu care se confruntă primarul Aradului, Gheorghe Falcă dar le vom prezenta în materialele viitoare.

 

 

 

 

No Comments

Comments for Din nou probleme pentru primarul Falcă! are now closed.