Descchidere an universitar la UVVG Arad

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 03, 2017 with No Comments

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a deschis anul academic 2017-2018 în prezenţa doamnei Prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, preşedinte FEDE şi preşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură a Conferinţei OING a Consiliului Europei

*Prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, Doctor Honoris Causa al UVVG

Manifestările dedicate deschiderii anului academic 2017-2018, organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, au debutat, în data de 02.10.2017, la monumentul marelui patriot român Vasile Goldiş, cu un Te-Deum susţinut de un sobor de preoţi condus de Arhiespiscopul Timotei Seviciu, urmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a subliniat faptul că, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad deschide „Noul An Universitar 2017-2018 cu bucuria reîntâlnirii cu Alma Mater Aradensis, în atmosfera academică a Universităţii, care împreună cu întreaga naţiune română va sărbători Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”.

Sărbătoare academică internaţională

Festivitatea de deschidere a noului an academic s-a desfăşurat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” într-o sală arhiplină încărcată de o atmosferă de sărbătoare academică, în prezenţa doamnei prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, preşedinte FEDE şi preşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură a Conferinţei OING a Consiliului Europei, alături de care s-au aflat, în prezidiu, prof. univ. dr. Ágoston Szél, rector al Universităţii din Semmelweis, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi vicepreşedinte FEDE, prof. univ. dr. Anca Stoenescu, Inspector General al ISJ Arad, Arhiepiscopul Timotei Seviciu, Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte CJA, Călin Bibarţ, viceprimarul Aradului, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, Florina Vasilescu, directorul Cancelariei Prefectului, conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului Universităţii, reprezentanţi ai Asociaţiilor studenţeşti din cadrul UVVG.

La ceremonie au participat şi parlamentari arădeni, precum Adrian Todor şi Glad Varga, consilieri municipali și județeni, reprezentanţi ai instituţiilor arădene, antreprenori, studenţi, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi, părinţi şi absolvenţi ai Universităţii – ALUMNI.

Evenimentul a fost onorat şi de prezenţa mai multor personalităţi din străinătate dintre care îi aminim pe prof. dr. Erich Cosmi, reprezentantul Rectorului Universităţii din Padova, Xiaobin ZHUCONFUCIUS China, Kelly GUN – Fundaţia FULBRIGHT SUA, Florin Vasiloni – Consulul General al Romaniei la Gyula, Ungaria, Dan Constantin – Consulul Romaniei la Vârşeţ, Sepublica Serbia, Roberto Sperandio – Consulul Onorific al Italiei la Arad.

În deschidere, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a subliniat importanţa cercetării ştiinţifice din cadrul UVVG, după care înalţii oaspeţi au subliniat importanţa şi prestigiul de care se bucură Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în Europa şi în lume.

Diplome de onoare și Bursa de merit „Doina și Baruțu T. Arghezi”

În cadrul manifestării, au fost acordate Diplome de Onoare şi premii de excelenţă cadrelor didactice, studenţilor şi antreprenorilor care au contribuit la promovarea UVVG. O iniţiativă excepţională a doamnei Melania Doina Arghezi a onorat, şi în acest an, întreaga comunitate academică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Doamna Melania Doina Arghezi a înmânat bursa de merit „Doina şi Baruţu T. Arghezi”, studentului Both Adrian Alexandru, din cadrul Facultăţii de Medicină, Anul II.

Un moment emoţionant a fost depunerea jurământului studenţilor, în faţa steagului UVVG, din anul I, în limba română, franceză şi engleză.

Prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, preşedinte FEDE şi preşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură a Conferinţei OING a Consiliului Europei, Doctor Honoris Causa al UVVG

În semn de recunoaştere a prodigioasei activităţi profesionale, ştiinţifice şi manageriale, Senatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, i-a acordat doamnei prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, preşedintele FEDE (Federaţia pentru Educaţie în Europa/Federaţia Europeană a Şcolilor, care se bucură de statut participativ în cadrul Consiliului Europei), preşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură a Conferinţei OING a Consiliului Europei cu drept participativ în Consiliul Europei, titlul de Doctor Honoris Causa al UVVG.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a subliniat, în deschiderea evenimentului solemn, de acordare a DHC, care s-a desfăşurat în Aula „Ştefan Cicio Pop”, din cadrul UVVG: „Întreaga comunitatea academică a Universității este deosebit de onorată să primească în rândurile sale, pe doamna prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, personalitate marcantă, interesată de tot ceea ce este perfectibil și frumos. Proiectul pe care îl derulează constă în ”a realiza”, ”a întreprinde” sau ”a acționa” la o scară globală, a construi cu entuziasm un proiect umanist și durabil, un proiect care se pune în slujba tinereții, cu umilință și convingere”.

Prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, preşedintele FEDE, a subliniat buna colaborare dintre FEDE şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care este membră al Federaţiei pentru Educaţie în Europa, cu statut participativ pe lângă Consiliul Europei, din anul 1992. În semn de înaltă recunoştinţă faţă de activitatea depusă, doamna prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, preşedinte FEDE, i-a decernat d-lui prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator al UVVG, vicepreşedinte FEDE, Diploma de Onoare a FEDE.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi vicepreşedinte FEDE, a precizat: „Doamna Preşedinte Claude Vivier Le Got a pus bazele înființării, în premieră, a Școlii Doctorale Europene a FEDE, cu linii de studii doctorale în: Cultură și turism, Inovație și tehnologie IT, Guvernanță în management, în domeniul financiar –bancar și în domeniul Resurselor umane. Ne bucurăm de această vizită, deosebită, care ne permite facilitarea internaționalizării învățământului la Universitatea noastră, prin abordarea unor tematici de ordin european a unor proiecte care pot fi materializate prin Consiliul Europei”.

No Comments

Comments for Descchidere an universitar la UVVG Arad are now closed.