Deputatul PSD Flavius Măduţa apreciază ca fiind total neproductivă şi exagerată reacţia preşedintelui CJA, Nicolae Ioţcu

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 22, 2013 with No Comments

Deputatul PSD Flavius Măduţa apreciază ca fiind total neproductivă şi exagerată reacţia preşedintelui CJA, Nicolae Ioţcu, faţă de afirmaţiile făcute astăzi de parlamentarul social-democrat privind necesitatea plăţii datoriilor pe care autorităţile locale le înregistrează faţă de diverşi furnizori de bunuri şi servicii. „Nu înţeleg reacţia domnului Nicolae Ioţcu pentru că  din poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean ar trebui să fie unul din primii oameni care să înţeleagă importanţa plăţii datoriilor pe care le au instituţiile publice. Eu nu l-am atacat pe domnul Ioţcu, nu l-am acuzat că nu şi-a îndeplinit atribuţiile, nici măcar nu  i-am pronunţat numele şi este păcat că a înţeles să dea această replică de tip conflictual. Cred că aceste schimburi dure de replici au devenit mult prea dese şi că ele nu fac altceva decât să îndepărteze oamenii de ceea ce se întâmplă cu adevărat în administraţia oraşului, comunei sau judeţului din care fac parte. Eu am vrut doar să arăt că adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind posibilitatea primăriilor  cu datorii mari din întreaga ţară de a intra în insolvenţă este un lucru pozitiv deoarece va permite ca banii să fie plătiţi mai rapid către societăţile comerciale care au furnizat bunuri sau servicii către respectivele primării. Este o măsură corectă prin care primăriile vor avea o schemă clară conform căreia îşi vor plăti datoriile iar societăţile comerciale vor fi mai sigure că îşi vor primi banii pentru care au prestat deja serviciile conform contractelor încheiate. Este foarte bine că Spitalul Judeţean nu mai are datorii, deşi cu totul alta era situaţia în luna  octombrie a anului 2012 când Guvernul Ponta a alocat 2,7 milioane de lei spre Consiliul Judeţean Arad pentru plata arieratelor înregistrate de acelaşi Spital Judeţean. Pe de altă parte există, din păcate, unele primării din judeţul nostru care înregistrează arierate importante conform datelor existente la Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Datele există, vorbim de o problemă reală ce trebuie rezolvată cât mai rapid şi în această direcţie se îndreaptă eforturile Guvernului Ponta”, a declarat deputatul PSD Flavius Măduţa.

 

 

 

No Comments

Comments for Deputatul PSD Flavius Măduţa apreciază ca fiind total neproductivă şi exagerată reacţia preşedintelui CJA, Nicolae Ioţcu are now closed.