Deputatul Pistru interpelează Guvernul

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 10, 2013 with No Comments

Deputatul Eusebiu Pistru a adresat o interpelare premierului Victor Ponta şi ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, având ca temă situaţia celor două pasaje unde lucrările sunt abandonate: pasajului denivelat pe centura de ocolire Arad (DN 7, km 540+248) peste CF Arad–Bucureşti, judeţul Arad şi pasajului denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad-CF Curtici, judeţul Arad.

„În calitate de parlamentar  al judeţului Arad am demarat o campanie pentru sensibilizarea Guvernului, astfel încât la rectificarea bugetară din luna august 2013 să se reia finanţarea şi implicit lucrările la pasajele Aradului. Din păcate, aşa cum am estimat, rectificarea bugetară a fost negativă la Ministerul pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, cu un minus de peste 200 milioane de euro. Astfel, judeţul Arad a rămas din nou fără bani pentru continuarea lucrărilor la pasaje, în totală discordanţă cu declaraţiile din aprilie 2013, ale parlamentarilor USL, care se arătau foarte optimişti, afirmând că există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor”, se arată în textul interpelării.

În continuarea interpelării deputatul Pistru le solicită, atât premierului Ponta, cât şi ministrului Şova, să precizeze pentru cei peste 21.000 de cetăţeni, care au semnat pentru continuarea lucrărilor, şi implicit pentru toţi arădenii, care sunt măsurile pe care le vor întreprinde pentru finalizarea pasajelor din municipiul Arad. „Aceste pasaje sunt vitale nu doar pentru Arad, ci şi pentru întreaga Românie”, a completat deputatul Eusebiu Pistru.

 

No Comments

Comments for Deputatul Pistru interpelează Guvernul are now closed.