Deputatul Eusebiu Pistru salută decizia Curţii de Apel Timişoara. Vezi de ce?

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on ianuarie 23, 2014 with No Comments

Ieri, Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză consilierilor locali ai comunei Tîrnova în urma recursului, la decizia Tribunalului Arad, care-i dădea dreptate primarului Florin Farcașiu, în ceea ce privește dizolvarea Consiliului Local. Printre cei care salută această decizie se numără şi deputatul arădean Eusebiu Pistru. Anul trecut, primarul Farcașiu a solicitat Tribunalului Arad dizolvarea Consiliului Local Tîrnova, pe motiv că în trei ședințe consecutive nu a fost adoptat nici măcar un proiect de hotărâre. După decizia Curții de Apel Timișoara, Farcașiu nu mai are altă cale de atac și este nevoit să lucreze în continuare cu aceeași consilieri aleși în vara anului 2012.

Deputatul Pistru a afirmat într-o conferinţă de presă susţinută azi la sediul PDL, că Farcașiu nu a făcut nimic pentru comuna în fruntea căreia se află de 24 de ani, cu atât mai mult, în perioada 2007-2009, când PNL se afla la guvernare, iar banii erau cu grămada

„Consider că este o decizie corectă pentru comuna Tîrnova și pentru bunul mers al lucrurilor din această comună. După cum știți, domnul Farcașiu este primarul Tîrnovei de 24 de ani, perioadă în care nu s-a întâmplat mai nimic în comună. Tîrnova este printre puținele comune din județul Arad care nu au o stradă asfaltată. Să nu uităm că în perioada 2007-2009, când a fost PNL la guvernare și când au fost bani din belșug pentru mai toate primăriile care erau conduse de primari liberali, la Tîrnova se puteau face multe lucruri. De ce credeți că după 24 de ani s-ar face ceva pentru comuna Tîrnova din ceea ce spune domnul Farcașiu? Eu nu cred că se va face nimic pentru comuna Tîrnova, dacă în 24 de ani nu a reușit să facă ceva”, a declarat Eusebiu Pistru.

Florin Farcașiu este acuzat de faptul că, prin deciziile pe care le ia, acesta nu se împotriveşte doar dezvoltării comunei Tîrnova, ci împotriva întregului județ Arad. Primarul Farcașiu blochează două mari proiecte desfășurate pe întreg județul Arad, masterplanul de deșeuri și masterplanul de apă-canal, proiecte care riscă să rămână fără finanţare.

„Eu cred că domnul primar nu este numai împotriva comunei Tîrnova, ci este împotriva întregului județ. De mai bine de un an de zile, nu votează două proiecte importante ale județului Arad, proiecte care vizează masterplanul de deșeuri și masterplanul de apă-canal. Din cauza comunei Tîrnova, alte câteva comune sunt blocate și există riscul de a se pierde acești bani pentru aceste proiecte. Eu sper ca în prima ședință de consiliu local, domnul primar să voteze proiectele ce vizează județul Arad și să valideze cei doi consilieri ai PDL, care nu sunt validați de peste șase luni de zile. Cred că acești consilieri nu au fost validați de către domnul primar pentru că dacă se întâmpla acest lucru PDL avea majoritate în Consiliul Local”, a punctat  pe final, deputatul Eusebiu Pistru.

No Comments

Comments for Deputatul Eusebiu Pistru salută decizia Curţii de Apel Timişoara. Vezi de ce? are now closed.