„Dedal” un film în totalitate românesc a debutat la Cinema Arta!

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 29, 2019 with No Comments

Cinema ARTA a fost gazda premierei nationale a filmului mult asteptat,”Dedal”, o productie romanească 100%. Rolul principal este interpretat de arădeanul Dan Merisca (Titus), iar in celelalte roluri sunt actorii: Catalin Dupu (comisarul Voiculescu), Diana Dupu (studenta la jurnalism), Ioan Draga, Dan Stoica,Georgiana Stefanie, Sebastian Țepurica(locotenentul) și Paula Cismaș.

Filmul descrie povestea unui pictor sărac,Titus, care afla despre boala soției sale (cancer) si incearca cu orice pret sa faca rost de banii necesari pentru operatie. Drumul parcurs de Titus pentru a obtine suma de bani necesara este presarat cu multe incercari si obstacole, ce demonstreaza ca iubirea adevarata cere sacrificii.

Un controversat afacerist îi cere artistului Titus să îi realizeze un tablou și astfel să poată plăti operația soției. Dar cu ajutorul comisarului Voiculescu, afaceristul este arestat iar astfel Titus poate plăti operația soției sale. Comisarul Voiculescu si Titus hotarasc să numească pictura “Dedal”, simbol al labirintului, ce reprezinta, de altfel, si titlul filmului.

„Sunt un artist pus la încercare de viaţă. I se îmbolnăveşte soţia şi ce te faci atunci când ţi se înbolnăveşte partenerul? Dai bir cu fugiţii sau stai acolo şi faci ce poţi? Persoanjul nu are la dispoziţie decât talentul lui şi încearcă să se descurce. Filmul este exact ca şi viaţa: cu de toate”, a declarat Dan Merişca.

„Dedal” este un film inspirat dintr-o poveste reală și ne arată că prin voință, ambiție și spirit divin se poate trece peste orice greutate pe care viața ți-o poate da.

No Comments

Comments for „Dedal” un film în totalitate românesc a debutat la Cinema Arta! are now closed.