Declaraţia de presă a lui Gheorghe Falcă referitor la candidatura pentru prezidenţiale

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 11, 2013 with No Comments

Văd în candidatură o oportunitate pentru dezbatere

Am decis să particip la competiția internă pentru că  sunt un om cu profunde convingeri de dreapta și sunt interesat să propunem proiecte care să producă dezbatere în jurul marilor teme de actualitate:

• proiectul unificării forțelor de dreapta, care va produce de fapt candidatul la prezidențiale

• poziționarea și clarificarea doctrinară a Dreptei românești și

• un nou proiect pentru România, în perspectiva anului 2020

De aceea, văd o mare oportunitate într-un astfel de turneu de întâlniri cu membrii de partid, un turneu care va energiza organizațiile locale. Cred că acum e important ca oamenii de la baza partidului să cunoască sensul și țintele marelui proiect de unificare a dreptei, pentru că acesta vizează viitorul, un proiect de altfel mult mai important decât candidatura uneia sau altei persoane la viitoarele alegeri prezidențiale.

Avem nevoie în electoratul de dreapta de această schimbare de perspectivă, de o privire către viitor. Iar pentru această schimbare, avem nevoie de încredere. Avem nevoie să redevenim mândri că suntem oameni de dreapta. Trebuie să avem curajul de a reafirma superioritatea morală a valorilor noastre faţă de ideile stângii.  Trebuie să ne recăpătăm încrederea şi orgoliul de a spune răspicat:

• că libertatea iniţiativei e superioară etatismului

• că etica responsabilităţii pentru propriul destin e superioară egalitarismului

• că recompensarea meritului e superioară moral fraudei sociale şi asistenţialismului

• că un stat discret şi puternic e superior unuia excesiv şi ineficient

• că domnia legii, de la Decalog, la Constituţie şi legea penală sunt infinit superioare relativismului moral şi îngăduirii corupţiei

Vreau să le vorbesc colegilor mei despre un nou proiect pentru România, a cărui elaborare am început-o scriind o carte, Societatea vie. Proiect România 2020. Un volum în care afirm că, după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, România are nevoie de un nou proiect, mult mai profund asumat intern, și care poate fi oferit doar de către dreapta românească, pentru că doar principiile dreptei pot să recroiască un stat care e acum risipitor și ineficient.

Iată lucrurile despre care vreau să vorbesc în această competiție.

De aceea dreapta nu trebuie să se unifice conjunctural, ci în jurul unor valori și principii, cărora să le rămânem fideli, fugind de tentația populismului. Este, de altfel, modelul pe care îl oferim noi, aici, la Arad. Și despre acest model doresc să le vorbesc membrilor de partid. Despre faptul că aici, deschizând partidul către societatea civilă și către o alianță locală cu alte forțe de dreapta, Mișcarea Creștin-Liberală, am rămas victorioși în alegeri.

Sper să aduc astfel în competiție un plus de tonus și energie arădene, având prilejul de a vorbi cât mai multor membri despre ceea consider eu că poate fi rețeta succesului nostru comun.

Pentru că e o formulă seducătoare prin simplitatea ei: muncă și fidelitate față de valorile dreptei.

Gheorghe Falcă

Arad, 11 octombrie 2013

 

No Comments

Comments for Declaraţia de presă a lui Gheorghe Falcă referitor la candidatura pentru prezidenţiale are now closed.