De azi Podul Traian este iluminat arhitectural

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on mai 09, 2016 with No Comments

pod luminat

În această seară, în prezența unei asistențe numeroase a fost inaugurat iluminatul arhitectural al Podului Traian din municipiul Arad, vechi de peste 100 de ani, care practic desparte Ardealul de Banat.

În jurul orelor 22.00, primarul Aradului, Gheorghe Falcă alături de fiica sa Ana-Maria au fost cei care au pornit sistemul de iluminat arhitectural al podului de peste Mureș.

„Municipiul Aradul, în ceea ce priveşte iluminatul arhitectural putem spune că are deja o experiență vastă. În prezent sunt iluminate arhitectural clădirea Palatului Administrativ, a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” şi Biserica Romano-Catolică. Iar începând de astăzi avem iluminată arhitectural o lucrare de artă, Podul Traian, o investiţie importantă a Aradului, faţă de care ne manifestăm, astfel, respectul. Podul Traian a fost reabilitat cu fonduri europene şi astăzi l-am pus în valoare. Următoarea clădire care va fi iluminată arhitectural va fi Biserica Evanghelică Luterană (Biserica Roșie)“, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Conform reprezentanților firmei care a realizat această lucrare au menționat că totul a durat patru luni de zile, lucrarea fiind începută în luna Decembrie

„Lucrarea este realizată cu produse din România. S-au folosit 912 corpuri de iluminat, cu o putere medie pe corp de iluminat de 22 W, puterea totală a instalaţiei este de 22 de KW. Sistemul de iluminat este ecologic, numai cu leduri, ceea ce înseamnă un consum foarte scăzut. Lumina folosită este o îmbinare între alb cald şi galben amber. Coronamentul şi coroanele, în principal, şi pilonii principali sunt realizaţi cu lumină amber, iar grinzile verticale şi înclinate au lumină albă-caldă. Pe partea interioară a podului, din cauza existenţei liniei de alimentare a tramvaielor, s-a lucrat doar noaptea, între orele 0.00 şi 3.00”, a completat Romulus Povian, director general Elba Com.

Compania ELBA în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad organizează un concurs de fotografie, la care sunt invitați să participe membrii fotocluburilor arădene și artiștii fotografi independenți. Regulamentul concursului îl puteți găsi publicat pe site-ul www.primariaarad.ro.

No Comments

Comments for De azi Podul Traian este iluminat arhitectural are now closed.