DAS Arad partener strategic în proiectul ”A Mental Trainer to Empower Your Super Ability”

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on iulie 27, 2022 with No Comments

Un interesant proiect european strategic în cadrul Erasmus+, a fost prezentat de către ZIVAC GROUP CENTRAL în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Arad sub denumirea de “A Mental Trainer to Empower Your Super Ability”.

Strategia europeană pentru persoanele cu dizabilități a afirmat în mod clar importanța creării unei Europe fără bariere care să faciliteze îmbunătățirea condițiilor sociale și economice ale persoanelor cu dizabilități. Raportul intermediar privind punerea în aplicare a Strategiei europene pentru persoanele cu dizabilități a evidențiat rezultate pozitive în ceea ce privește participarea persoanelor cu dizabilități la sport și activități fizice.

Urmărind această strategie Europeană a fost format un parteneriat la nivel international, care a implementat un proiect cu titlul ”A Mental Trainer to Empower Your Super Ability”. Prin implementarea și rezultatele obținute, proiectul intenționează să sprijine persoanele cu dizabilități și să faciliteze incluziunea acestora în domeniul sportului și al activității fizice prin introducerea unui model de competențe pentru o nouă calificare, cea de “antrenor mental pentru sportivii cu dizabilități”.

Fit Express International în parteneriat cu companii importante în educație nonformală din România – Zivac Group Central și DAS Arad, Italia – I.I.A.P.H.S. și Cirpu – O.P.E.I. au inițiat proiectul transnational ” A Mental Trainer to Empower Your Super Ability”. Acest proiect este finanțat cu fonduri europene prin programul Erasmus+.

„Ne bucurăm foarte mult că suntem parteneri în acest proiect major și că putem aduce un aport substanțial la îndeplinirea lui. Ca și instituție care își desfășoară activitatea în principal în sfera problemelor acelor persoane cu nevoi speciale, avem datoria să fim alături de ei și să îi ajutăm în toate problemele cu care aceștia se confuntă. În numele instituției pe care o reprezint vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest demers și pe viitor să putem duce la bun sfârșit cât mai multe astfel de proiecte” a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad

Obiectivele proiectului pot fi rezumate după cum urmează:

  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la incluziunea persoanelor cu dizabilități în domeniul sportului
  • Elaborarea unei metodologii pentru consolidarea gradului de ocupare și incluziune în domeniul sportului și activităților fizice
  • Dobândirea de noi competențe în cadrul unei noi calificări, cea de antrenor mental pentru sportivii cu dizabilități
  • Îmbunătățirea performanțelor sportivilor cu dizabilități și creșterea stimei de sine

În cadrul prezentării acestui proiect principalele teme de discuție au fost,

1. Diseminarea rezultatelor proiectului

2. Motivarea participanților în exploatarea rezultatelor intelectuale dezvoltate în proiect

3. Inspirarea membrilor partenerilor asociați, părți interesate externe să exploateze proiectul după viața proiectului

4. Promovarea si prezentarea programului Erasmus+

No Comments

Comments for DAS Arad partener strategic în proiectul ”A Mental Trainer to Empower Your Super Ability” are now closed.