D-ale războiului! Prizonieri nemți mutilați!

Written by admin. Posted in D'ale razboiului

Tagged: , ,

Published on mai 27, 2019 with No Comments

scris de> Ioan Tuleu

Generalul Erhard Raus povestește în memoriile sale și câteva episoade în care soldați nemți au fost uciși imediat după capturare de către sovietici, uneori aplicându-le tratamente mutilante:

„Pe 25 iunie 1941, două baterii din Divizia 267 infanterie de lângă Melniki (Grupul de armată Centru) au fost atacate în decursul unei străpungeri rusești de noapte și toți soldații au fost trecuți prin baionetă. Cadavrele pe care le-am găsit mai târziu prezentau până la 17 răni de baionetă, chiar și în ochi. După câteva săptămâni, pe când cerceta o pădure în căutare de forțe inamice, un batalion din regimentul 465 infanterie a fost atacat din toate părțile de lunetiști ruși aflați în copaci și a înregistrat 75 de morți plus 25 de dispăruți în acțiune. Când un atac ulterior a securizat zon, toți dispăruții în acțiune au fost găsiți împușcați în gât. (Erhard Raus, Operațiuni Panzer, p. 58. Nu a fost primul episod de acest fel, cu două zile înainte a fost înregistrat un alt caz de soldați nemți mutilați după ce au ajuns în mâinile rușilor.

În martie 1942, unitățile germane se aflau într-o contraofnsivă pe frontul de la Harkov. „În timpul luptelor pentru satul Jijdra, de la începutul lunii martie, un batalion din Regimentul 590 Grenadieri, Divizia 321 infanterie a primit misiunea de a curăța un sector plin hățișuri. Atacul a eșuat. Pe 19 martie, când sectorul a revenit în mâinile noastre în urma unui contraatac, au fost găsite 40 de cadavre de soldați cu ochii scoși, sau cu urechile, nasurile și organele genitale retezate. Cadavre găsit în alt sector al câmpului de bătălie purtau semnele unor mutilări similare”. (Erhard Raus, Operațiuni panzer, p. 221)

No Comments

Comments for D-ale războiului! Prizonieri nemți mutilați! are now closed.