Cu un pas mai aproape de înfrăţire

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on iulie 20, 2018 with No Comments

La începutul lunii martie, Nicolae Balaur, pretorul sectorului Rîşcani, solicita Primăriei Municipiului Arad sprijinul necesar pentru stabilirea relaţiei de înfrăţire între Municipiul Arad şi sectorul Râşcani al Municipiului Chişinău, Republica Moldova.

Răspunsul municipalităţii arădene nu numai că a fost unul pozitiv, dar mai mult decât atât a fost demarată procedura de „înfrăţire”. Odată obţinute avizele favorabile din partea Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a trecut la elaborarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii acestui acord de înfrăţire.

Înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus votului în consiliile locale ale celor două orașe, el va trebui să parcurgă  procedura de transparenţă decizională.

Obiectivele declarate ale acestui acord de înfrăţire sunt: intensificarea relaţiilor de colaborare în domenii de interes comun (cultural, artistic, ştiinţific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administraţie publică locală) şi dezvoltarea unei cooperări în vederea punerii în valoare a patrimoniului celor două localităţi şi accesării de programe de finanţare lansate de Uniunea Europeană.

Sperăm ca de zilele Aradului, împreună cu reprezentanţii acestui sector să semnăm primele documente de înfrăţire şi apoi pe baza relaţiilor pe care le avem să avem prima vizită în Chişinău, cu o delegaţie care să reprezinte mediul universitar, partea culturală şi partea economică a Municipiului Arad. Ne bucurăm că reuşim să avem o astfel de colaborare şi o astfel de înfrăţire, mai ales că ea se realizează la 100 de ani de la Marea Unire. ”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Până acum, Aradul este înfrăţit cu Gyula, Pecs, Hodmezovasarhely şi Budapesta-Sector XII (Ungaria), Zrenjanin (Serbia), Atlit şi Givataym (Israel), Fushun (China), Heist-op-den-Berg (Belgia), Praga – Sector 5 (Cehia). Până acum pretura sectorului Râşcani  a încheiat un acord de înfrăţire cu oraşul Năvodari, unul de  colaborare cu municipiul Târgu Mureş şi o înţelegere de cooperare cu oraşul Şimleul Silvaniei.

No Comments

Comments for Cu un pas mai aproape de înfrăţire are now closed.