Cristian Sălășan(PNL): ,,Nu se taie nici un leu de la copiii cu cerințe educaționale speciale”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on decembrie 04, 2019 with No Comments

Referitor la informațiile apărute în spatiul public cu privire la așa-zisele tăieri de fonduri pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, consilierul județean Cristian Sălășan face următoarele precizări:

„Pentru corecta informare a cetățenilor, de la bun început trebuie precizat că nu se «taie» nici un fel de fonduri. Sumele la care se face referire în spațiul virtual și preluat de mass-media provin dintr-un excedent bugetar, adică din sume prevăzute, dar necheltuite. La începutul anului calendaristic, directorii instituțiilor de învățământ special sau special integrat au prevăzut sume maximale tocmai pentru a se asigura în procent de 100% banii necesari elevilor cu Cerințe Educaționale Speciale (CES).

Sumele au fost calculate estimativ – ținând cont de toți elevii cu CES și de posibilitatea ca aceștia să frecventeze toate zilele de școală. Sumele neutilizate se datorează, în general, următoarelor aspecte:

- legislația prevede ca alocația zilnică de hrană să se acorde doar dacă elevul frecventează în ziua respectivă programul școlar, dacă elevul nu frecventează școala, alocația zilnică de hrană nu se acordă.

- în cazul în care elevul cu CES este internat în spital acesta nu poate primi dublă finanțare, deci el nu beneficiază de alocația de hrană de la școală, ci doar de la spital, un caz des întâlnit, din nefericire, la astfel de elevi.

- un alt aspect se datorează abandonului școlar, elevii care au abandonat școala, nemaiprimind această alocație.

Ca atare, precizăm încă o dată că nu s-a «tăiat» nici un leu de la nici un elev, ci doar s-au reutilizat sumele neutilizate. Este regretabil ca unii oameni politici, care se consideră responsabili, să intoxice opinia publică cu știri false, cu rea intenție și fără a avea minimul de cunoștințe despre aceste aspecte legate de copiii cu cerințe educaționale speciale”.

No Comments

Comments for Cristian Sălășan(PNL): ,,Nu se taie nici un leu de la copiii cu cerințe educaționale speciale” are now closed.